Milyen fajta fa oszlop anyag a megfelelő? Mennyi oszlop kell? Többi lent.
A hátsó kertet szeretném körbekeríteni kecsketartás céljából vadhálóval.
Fa oszlopok lennének.
Az lenne a kérdésem, hogy milyen fajta oszlop anyag jöhet szóba?
Mert mndták a fenyőt, de az eléggé puha fa, az akác meg nagyon drága. ( Persze tudom, egyszer kell megvenni, meg stb stb stb... de tény hogy 150 méter vadhálónak is van egy közel 70.000 forintos ára, szóval nem skótság, de ahol tudok akkor spórolok. )
Vannak nekem kiszáradt feketedió rönkjeim. Ilyen 10x10-es átmérőjűek nagyjából, szóval szerintem oszlopanyagnak kiválóak, már méretre persze.
Az lenne a kérdsem, hogy ez mennyire felel meg oszlopanyagnak?
Mert azt mondták, hogy igen drága fajta fa, meg hogy az asztalosok szeretik, de mivel nem 50-60 éves fákról beszélünk, így sajnos egyik asztalost sem érdekelte. )
+ Hány oszlopra lenne szükségem ehhez a 150 méter kerítéshez?
Viszonylag egyenes talajú telekről beszélünk.
Azt olvastam, hogy a vadhálóhoz olyan 3-6 méterig jók az oszloptávok, és nem kell vezérdrót, mert kemény anyagú maga a vadháló. --> ezt szaküzletben mondták.
Mindenféle tanácsot meghallgatok normális, emberi hangnemben, szóval kérem a "Haggggyad 'mán' magad, 'ozt híjjá ' szakértőt " kommentelők kíméljenek.
Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat.
Üdv: B
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!