Hány hektár föld szükséges 200 méhcsalád eltartásához (évelő növényekkel beültetve)?
?
Mondom növény. És vegyes virágméz.
Ha akácot kértem volna, fát írtam volna.
Tehát ezek szerint az akác nem növény?
Azért is kérdeztem az akácot, mert nem nagyon tudom, hogy napraforgón és a repcén kívül milyen szántóföldi növényből tudnak mézet csinálni a méhek. Pláne évelő szántóföldi növényből.
Megjegyzem, nem értek a méhészethez!
Az fa. :)
És nem szántóföldi növényt írtam. Az valóban hasznos lett volna, ha értettél volna a méhészkedéshez, mert akkor egyből tudtad volna, hogy pl. tavaszi vegyes virág az mezőgazdasági munkákból kivont réteken, mezőkön (minden évben) nyíló virágokat jelent. Őszi szintúgy. Tehát az a jó, ha egyszer beülteti az anyatermészet (erre sajnos nincs lehetőség, így marad a kétkezi mesterséges ültetés), és utána hozzá ne merjen nyúlni senki sem! Ez fog szépen mézelő növényzetet adni.
De az még érdekesebb, hogy napok óta kint van a kérdés, de egy méhész sem írt még, egy még csak nem is bonyolult kérdésre...
(Örülök, hogy legalább te írtál, de annak örülnék igazán, ha szakavatott emberektől is hallanék két-három választ.)
A fa is növény!
Minden fa növény, de nem minden növény fa, hogy egy elcsépelt klasszikust idézzek.
Amúgy látom, már kérdezed 10 hektárral. Az a kérdésem, hogy van olyan gazda, aki kivon 10 értékes hektárt a művelés alól, azért, hogy méhészkedhessen rajta?
10 hektár minimum hoz 2 millió hasznot évente, méhek is elérik ezt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!