Kezdőoldal » Állatok » Haszonállatok » Állattenyésztés megélhetés?

Balázs7550 kérdése:

Állattenyésztés megélhetés?

Figyelt kérdés
Állattartásból szaretnék megélni bikákat nevelni hogy hány darab kell hogy megéljek egyedül és hogy miket kell fizetni östermelöi stb ?
2018. márc. 22. 20:19
 1/8 anonim ***** válasza:
68%

Ebből nem igazán tudsz megélni.

Kell mellé valami munka is, amiből fizeted a takarmányt, állatorvost, stb.

Mi is tartottunk a párommal, de mellettük mindketten dolgoztunk. Nekem úgymond rugalmas munkám volt, így megtudtam tenni, hogy hamar hazajöttem, vagy csak hazaugrottam a déli etetésre.

Nekünk kötött tartásban voltak, de az sok macera, ha 6-8-10 nél többet tartasz, akkor az nagyo sok idő mire csak megitatsz.

Mert ha kötve vannak és nincs önitató, akkor rengeteg idő mire odahordasz annyi vödör vizet.

Ha tartasz is majd , célszerű különböző korcsoportokat nevelni. Ezt úgy értem, hogy legyen köztük mindig akkora súlyú amekkorát leakarsz adni vágóra.Hogy kb minden hónapban tudj vinni belőle.

De ebből megélni szerintem csak akkor lehet, ha nagyban csinálod. Saját terület, saját takarmány, támogatások.

Őstermelői az kell, ha vágóhídra akarod leadni őket( sokkal egyszerűbb mintha neten hirdetgetnéd) meg marhalevèl,és állatorvosi igazolás,hogy nem betegek-e.

Papír nélküli jószágot be sem vesznek a vágóhidak.

Remélem valamennyit tudtam segíteni, hirtelen csak ìgy ennyi jutott eszembe

2018. márc. 22. 20:41
 2/8 anonim ***** válasza:
Milyen háttérrel állnál neki? Ha nincs földed, ahol megtermelheted a takarmányt és az abrakot, akkor okafogyottá vált a kérdésed.
2018. márc. 22. 21:09
 3/8 A kérdező kommentje:

Van földe csak hány darab

Marha kell

2018. márc. 23. 05:42
 4/8 anonim ***** válasza:

Amennyinek normálisan tudsz enni adni és megfelelő nagyságú hely, ahova rakod őket.

De az sem mindegy, hogy milyen fajtát akarsz.

2018. márc. 23. 05:51
 5/8 anonim ***** válasza:
Erre a kérdésre nem fogsz itt választ kapni. Keress egy állattenyésztéssel foglalkozó szakembert, akivel leülsz, elmondod mid van, ő pedig megmondja, hogy van-e értelme belevágni vagy sem.
2018. márc. 23. 09:42
 6/8 A kérdező kommentje:
Az lehet hogy egy bika ami még kapja a tejet és mig leadom 7 mázsáig. Megeszik 350 kg abrakot 2 bála lecerna szénát .5 bála szenázst lucerna és 2 bála gyep guriga bála ?
2018. márc. 24. 18:11
 7/8 anonim ***** válasza:

Többet! Már annyira sajnálom, hogy "eltüntettem" a füzetemet , amibe vezettwm ezeket a dolgokat.

Mimden levolt benne írva,hogy miből mennyit ettek, mennyibe került. Pedig azt szívesen leírtam volna neked.

Az agyam meg olyan szita, hogy elfelejtettem és nem akarok hülyeségeket írni.

2018. márc. 24. 18:24
 8/8 anonim ***** válasza:

1 kg súlygyarapodáshoz körülbelül 3 kg takarmány szükséges a húsmarhánál.

Hogy megélj belőle, szerintem legalább 20 db bikát kellene évente leadnod.

2018. márc. 25. 12:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!