Hogy kell megfogni a sertést vágáskor?
Üdv!
Hentes vagyok,rengeteg disznóvágáson vettem részt.Számomra a legjobb,ha vagy a hátsó lábára-lábaira teszünk hurkot,vagy az orrába,un.orzót helyezünk.Előbbinél a mozgásában akadályozzuk,így bele lehet kapaszkodni fülébe,farkába,kivezethetjük a leölés helyére.
Utóbbinál bovdenből készült orzót teszünk a szájába,majd az orrára szorítjuk.Ilyenkor mindig hátrafelé húz,kicsivel nehezebb a vonszolása.A két módszert lehet kombinálni,
Mindenképpen ajánlom az elektromos sokkolóval történő kábítást,vagy a szögbelövő használatát.Ezután kerülhet sor a szúrás-kivéreztetésre.Ilyenkor elfekszik a vágóállat,tartsátok erősen a hurkokkal,akár egy-két nagyobb ember az oldalára,és a fejére is térdelhet.Tartsátok erősen,szorítsátok a földre, és meg lehet szúrni.Az agónia pár percig tart-de ez már nem akaratlagos,egyáltalán nincs szegény pára a tudatánál.
Teljesen egyetértek,hogy a házi sertésnek klasszisokkal jobb a húsa,A belőle készült töltelék,füstölt árú igazi,egészséges élelmiszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!