Van 20db vadkacsám 14tojó és 6 gácsér.40nm zárt helyen vannak fognak azok szaporodni? Most kb 9 hónaposak.
Nekünk voltak vadkacsák, de kinn voltak bekerített helyen, s volt egy kis tó is csinálva. Nagyapám hobbija voltak ezek a madarak, meg a fácánok, s ő azt mondta, hogy a vadkacsa csak a vízben párzik. Nem tudom, hogy ez igaz-e vagy csak afféle falusi babona. Mindenesetre mikor párzást láttam, az ténylegesen a tavon történt.
Szerintem figyeld őket, hogy látsz-e párzást (tavasszal, tél végén), s ha nem, legalább egy gyerekmedencét vagy poliládát próbálj nekik betenni vízzel.
A kacsák tojással szaporodnak,ha a gácsérok már tapossák a tojókat és a tojók is tojnak akkor ha van kotlóazt meglehet ültetni (amikor kotlik alá rakod a tojásokat) és 3/4 (?) hét múlva kikelnek a kiskacsák.
Ha a tojást a hűtőbe raktad már akkor nem fog kikelni
Ha a gácsér tapossa a tojót akkor "termékeny" a tojás.
Ki kell venni alólluk a tojást,ha van kotló akkor be lehet rakni alá és akkor már nem szabad piszkálni se a kotlót se a tojásokat.
Baromság amit az első mondott,száraz földön is tapossák egymást nem kell ahoz víz.
És a gácsér egész évben tapossa a tojót, viszont kotló csak tavasz eleje-közepe fele van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!