Mit csináljak a tyúkokkal? Tanácstalan vagyok
Van 5 db tyúkom és 1 db kakasom. Szép állat az összes meg minden, de van egy kis gondom. A kakas repülni is tud, most lett vissza vágva a szárnya, egy kis incidens után. Nem soká elmesélem. De hiába van visszavágva ameddig lehet felugrik csapkod négyet-ötöt és az már van legalább 1 méter magasan. A tyúkok nyugisak. félnek még tőlünk mert viszonylag újak 1 hónapja kaptam őket. Ekkor már 1 évesek voltak. Apa ismerőse hozta mert megtudta, hogy szeretnék tartani tyúkot. Van japán is meg normális is. Képet csatolok majd (végén a link). Szóval én szeretem őket meg minden nap hamarabb kelek megetettem, itatom,ki ganézom, kapnak füvet. Majd haza jövök kapnak kis kaját megint csak és füvet. Napközben pedig a főzésből kimaradó zöldség hulladékot adja oda nekik anya. Szóval elvannak meg minden DE nem merem kiengedni őket. A kakas például 2 hete szabályosan meglépett. Kinyitottam az ajtót és ahogyan beléptem csuktam volna be magam mögött kiiszkolt. Egész délután kergettük a kakast. 7-8 szomszédot jártunk össze miatta mire meg tudtuk fogni. 2 órát ült a szomszédnak a háza tetjén, végül lelocsoltuk. :D Szóval nem merem őket kiengedni, de mivel nincs nagy helyük állat kínzásnak gondolom. Mondjuk nem mondanám olyan kicsinek a helyüket. Meg azért szívesen elnézném ahogy futkosnak az udvaron :D De az sem megoldás hogy kergetem őket a szomszédban. Hogy szoktassam ki őket? Volt aki azt mondat hogy a kakas lábár kössek egy spárgát (6-7 m) és kössem ki. 2 hétig csináljam ezt és megszokja nem megy el. Nem hangzik élet biztosításnak. Ha ezen túl vagyok szeretnék majd kotlatni is. :D
Köszi a válaszokat előre is.
kép link: [link]
HA KELL MÉG KÉP JELEZZÉTEK!
Ekkora helyen simán elvannak addig, amíg megszokják az új helyet, utána szép fokozatosan ki lehet engedni, miután MINDNEK levágtad a szárnyuk utolsó percén lévő evezőtollakat (én csak az utolsó percről vágom le a tollat mert akkor összecsukva ugyanolyan gyönyörű marad a tollazat).
Nekem is vannak krédlik és rendes tyúkok, hidd el idő után maguktól fogják tudni hogy hol a helyük ha kiengeded őket, este pedig oda fognak visszakéreckedni. A spárga hülyeség, mert feltekeri magát vele mindenhova, kiszolgáltatva lesz és csak azzal fog foglalkozni, hogy leszedje a lábáról, semmi értelme nem lesz a legeltetésnek. Ha valami kérdés van válaszolok, én is így tartok egyébként hobbiból baromfit és kitapasztaltam már az ilyen problémákat, én is vadásztam már szomszédtól tyúkot. :D
Nekem körülbelül 150 tyúkom és legalább 15 kakasom van az udvaron. Pluszban liba és kacsa is van közöttük és jelenleg 4 fészekben (szalmán kasban) kotoltatok tyúkot liba-kacsa és tyúk tojással de volt olyan is hogy az erdész adott elhagyott fácánt (tojás) és vadkacsát is felneveltettem a kotlóval. Ugyanis a kotlósnak mindegy mi kel ki alóla, a lényeg hogy ő költse ki és imádni fogja a csibéit.
Az istállót régen lovaknak és teheneknek tartotta a nagyapám de mivel a tsz. enyhén szólva elvette azóta baromfi van benne. Az udvart úgy oldottam meg hogy körbekerítettem másfél méter magas drótkerítéssel hogy ne tudjanak elcsavarogni a veteményesbe. Nappal, hajnalban szépen kimennek a pipik, az ajtót is nyitva hagyom nekik estig hogy bent tojjanak, majd este szépen beülnek maguktól az ülőre aludni. Az ülő olyan mint egy széles falhoz döntött létra. Ugyanis a tyúkok nem szeretnek a földön aludni. A kakasokra oda kell figyelni mert csúnyán össze tudnak veszni, de ha véletlenül kirepül vagy elcsavarog mindig tudja hol lakik és a tyúkjaim is hazajönnek bármilyen áron. Szerintem rövid időn belül megszokják a tyúkjaid az új környezetet és birtokba veszik a terepet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!