Miért van ilyen sok földigiliszta este a kertben?
Figyelt kérdés
Tegnap este kimentem kb 10-11-kor és mindenhol gilisztak voltak és mikor közel mentem behúzódtak a földbe2017. márc. 30. 13:24
1/9 anonim válasza:
Szerintem éjjeli állatok, mint a meztelen csigák is...
2/9 anonim válasza:
Mer a gilinyók szeretik a holdfényt.
3/9 anonim válasza:
mert napfényben kiszáradnak és meghalnalak.
4/9 anonim válasza:
Nem bírják a napfényt ezért nappal leginkább csak akkor jönnek elő,ha az eső szétáztatja földalatti járataikat. Este viszont a hőmérséklet és a fényviszonyok is teljesen megfelelőek nekik és korhadt növényi részeket is keresgélnek a felszínen meg pározni is mindig fent szoktak(ezért láthatsz este ,,összeragadt" gilisztákat). Egyébként ilyenkor sokkal élénkebbek és erőteljesebbek mint nappal,este vannak elemükben :)
5/9 anonim válasza:
Telihold van, ilyenkor feljönnek és átváltoznak vérgilisztává.
6/9 anonim válasza:
Behuzodtak a foldbe miert te elvezned ha rad taposnak?
7/9 A kérdező kommentje:
Nem tapostam rájuk
2017. márc. 30. 23:24
8/9 anonim válasza:
50 éve voltam kisiskolás. Akkor az volt a könyvünkben, hogy szemük ugyan nincs a gilisztáknak, de fényérzékelő sejtjeik vannak, ami arra szolgál, hogy a nappali fényt elkerüljék. Akkor ugyanis minden föld feletti ellenségük megtalálja őket.
9/9 anonim válasza:
Hja, nappal könnyen kiszáradnának, megennék őket a madarak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!