Sikerülhet, a keltetés?
mivel a kelési arány nem 100%, vagy vagy...
kezdőként alacsonyabb arány várható az átlagnál
Hogy tudod a tojáshéjon belüli hőmérsékletet mérni?
Sugárzó hővel nem lehet keltetni.
Néhány fok eltérés nagyban csökkenti a kelési eredményt.
Na meg az alacsony páratartalom...
Határozottan 0 százalék esélyed van kikeltetni.
És mit csinálnál egy darab csibével?
A tojás felső szélén, belül kell a 37-38 fokot biztosítani. (Ott van az embrió.) Ha a hőmérőnek más a felülete hőelnyelés szempontjából vagy pár cm-rel lejjebb van, az már több fokot "csalhat".
40 fokon már elhal az embrió.
1. Nem lehet tudni, hogy 100%-osan termékeny a tojás. A legjobb tenyésztőknél is a kelési arány 80-85% körül alakul.
2. Izzó alatt NEM lehet keltetni. Nem csak meleg kell, hanem pára és forgatás. A hőmérsékletnek és a forgatásnak is tizedre meghatározott mértéke van, fajtól függően. Például a tyúknál meg van határozva, hogy melyik napokon hány fok, és mikor mennyit kell forgatni. (Nem keltetek géppel, így ezt nem tudom pontosan.) A párát is pontos érték határozza meg, és nem lehet "pótolni", ha ráspriccelsz valami fecskendővel. Hűlni is hagyni kell naponta a tojásokat.
3. A faj neve házi tyúk. A csirke a párhetes növendék. (Ha valami tudatlan suttyó vagy, aki még ezt sem tudja, annak felesleges ilyen "tesztelést" végeznie.)
előfordulhat h mondjuk csak 10% kelési arány lesz de az pont az első lesz 1 tojás esetén.
valoszinubb h több próba kell
Szomszéd kis szekrénybőr számítógép ventilátorbol pohár víz lámpával csinált keltető házat de neki volt sok tojása kisérletezni
Sokan még a gyári keltetővel sem tudnak keltetni.
Én is építettem egyet kibelezett hűtőgépből.
8-as, igen elfelejtettem, hogy lehet házilag is készíteni keltető gépet, olyan 10.000 Ft körül. De már a tescoban is lehet kapni 15-30 Ft között kézzel forgatósat.
De mint a 9-es is írta, valaki még ahhoz is béna...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!