Kezdőoldal » Állatok » Haszonállatok » Mennyi idősen érdemes levágni...

Petró Dalma 92 kérdése:

Mennyi idősen érdemes levágni a csirkét?

Figyelt kérdés
2016. szept. 5. 09:23
 1/8 anonim ***** válasza:
32%

Attól függ milyen fajta és mikor van szükséged egy jó házi tyúkhúslevest enni.

Vannak olyan fajták amiket már 7-8 hónaposan levágnak /hatalmasra megnőnek rövid idő alatt/ olyan súlya van,hogy nem bírja el a lába az állatot.

Van olyan amit csak akkor vágnak le ha már nem tojik.

Ha rántott csirkét akarsz enni akkor az 7-8 hónaposan független a fajtától,ha sötét húslevest akarsz akkor a letojt tyúk az ideális.

Mennyi idős a csirkéd?

2016. szept. 5. 09:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
69%

6 hetes = szűk másfél hónap, az a "rántani való csirke"


Ha levesnek, pörköltnek akarod, akkor etetsd még pár héttel tovább.


Amit az előző ír, hogy hónapokig, meg amikor már nem tojik és hasonló, ... az egyáltalán nem csirke, hanem tyúk!!!

Az is biztos, hogy levesnek, pörköltnek, és sültnek is finomabb, ízletesebb a húsa a közel egy éves tyúknak, de tudni kell, hogy sokkal több idő kell a főzéséhez is.

2016. szept. 5. 10:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
Hálás vagyok a válaszért igázából csirkém nincsen csak szeretnék és miellött belefognánk informálodni akarok ezzek kapcsolatban.
2016. szept. 5. 11:28
 4/8 anonim ***** válasza:

Ha most akarsz venni, akkor már u.n. "napos-csibét" ne vegyél, mert akkor csak télire lesznek vághatók, és nehezebb nekik a zöld-kaját is biztosítani.

Tavasszal április vége-május hónap szoktak 1-2 hetes puha-pelyhes-selymes sárga kiscsibét vásárolni kotló alól, és akkor nyáron szépen felnőnek, és ha nem akarsz hagyni több éves tojópárokat, akkor télire el is fogynak.

2016. szept. 5. 11:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
Szia! Attól függ mit akarsz a csirkéből készíteni. Ha rántani szeretnéd akkor kb 1-1,5 kg ot eléri már vághatod. Ha húslevest, vagy pörköltet szeretnél akkor 2-2,5 kg is elérheti. De az igazi húsleves az a kb 1-2 éves tyúkból van. Fehér vagy vörös csirkéd van?
2016. szept. 9. 21:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
Sajna még nem lehet csirkém mert gyűjtögetni kell még rà csak elöször informálodni akarok ezzel kapcsolatban.Mi a külömbség a fehér és vörös között?Hálás vagyok a segítségért.
2016. szept. 10. 08:23
 7/8 anonim ***** válasza:

A fehér = hibrid = mesterségesen kitenyésztett fajta. Kis hely és mozgásigénnyel rendelkezik, húsra, tojásra tenyésztették. Apró ketrecekben is megél és hízik, tojik.


A sárga-, ill. iromba baromfi az eredeti, normál körülmények között élő, kapirgáló fajta. Éppen ezért izmosabb, ruganyosabb = (nekem) ízletesebb, sokkal kevesebb háj rakodik rá, mint a fehérnél. Kell neki a mozgástér, nehezen tudnám elképzelni, hogy csak kicsi ketrecekben megélne.


(Egyszer vettem egy nagy fehér tyúkot, és leraktam az udvaron hogy amíg elkészítem neki a kaját-vizet, stb. = kb. egy óra múlva arra mentem, mozdulatlanul állt ugyanazon a helyen. = annyi esze nem volt, hogy a 2 m-rel arrél levő fa árnyékába beálljon...)

2016. szept. 10. 10:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Szuper.Köszi.
2016. szept. 11. 13:02

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!