Petró Dalma 92 kérdése:
Kedves válaszadók! Csirkegondozásba fognék most elöször napos csibét vagy előnevelt csirkét válaszak?
Figyelt kérdés
Ha előnevelt legyen mennyi idős?2016. szept. 3. 09:03
1/4 anonim válasza:
árban nincs különbség, mert amennyivel többet fizetsz az előneveltért, annyival többet etetnél bele a napos csibébe. a napos csibe valamivel macerássabb, mert pl külön kell tenni a nagy csirkéktől (ha tartasz otthon amúgy is), míg egy nagyobb előneveltet már összeengedhetsz a többivel. éjszaka azért hideg van, szóval nem árt egy kicsit infralámpázni a napos csibét. A napos csibe kisebb, arra figyelned kell, hogy hova teszed, pl a rendes tyúkhálós kerítésen lehet hogy kimegy és össze-vissza mászkál mindenfele kivéve a tyúkudvarban. Milyen csirkét akarsz venni? Mert ha tojásra szánod őket, akkor inkább vegyél idősebb előneveltet, mert az hamarabb fog tojni mintha teljesen napos kora óta rendezgeted. Ha a húshibrid fajtát veszed, akkor az 2-3 hónapos korára levágod és annál kezdheted előről a csirkézést.
2/4 A kérdező kommentje:
Tojás szerzés céljából és természetesen vàgás céljából is tartanám őket.Milyen fajtát ajánlasz vagy inkább kétfajtát válasszak ha igen kifognak jönni egymással a ketrecben? Keltetni megéri?
2016. szept. 4. 08:33
3/4 anonim válasza:
mindegyik tyúkfajta kijön egymással, lehet hogy az elején verekedni fognak, de majd össze szoknak, ha tojásra akarod akkor vagy tojóhibridet ami szinte egész évben tojik neked, vagy valami kettős hasznút, de ha látványos tarka tyúkudvart szeretnél akkor bevásárolhatsz minden féle fajtából. nekem van sok fajtából az udvarban, a kedvencem az ördög (la flache) tyúk, az szép nagy fehér tojást tojik és állítólag annak a legjobb a fajsúlya. én szoktam keltetni kb márciusban, meg áprilisban, ha van helyed a kiscsibéket rendezgetni akkor többször is keltethetsz
4/4 A kérdező kommentje:
Hálás vagyok az információért sokat segítettél.
2016. szept. 5. 08:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!