Milyen fajta malacért? Hány hetesen? és mennyit adnátok még jó szívvel érte? és melyik szerintetek a legjobb egy kezdő tartónak?
Egy malac max 8 hetesen választó, de ha olyan ütemben fejlődnek már 6 hetesen lehet választani.
Leginkább 8 hetesen kezdik árulni.
A vasazás azt jelenti, hogy a zárt tartásban született malacokat 3 hetes korukig vas injekcióval oltják, ugyanis elengedhetetlen a fejlődéshez. Ez szabad tartásban szükségtelen, mert az anya sáros, földes mellbimbóiról elég vas kerül a szervezetükbe (ugye a földnek vas tartalma van).
Fajtáját tekintve függ a választás a felhasználástól, illetve tartási körülményektől. Zsírt vagy húst akarsz inkább? Szálkásabb vagy zsírosabb legyen a húsa?
Szerintem az egyik legjobb a durok. Zsír és hús egyaránt van belőle.
Az ár pedig időszak függő. Nyári malacokat 11.000 Ft-ért tudtam eladni, én 10.000-ért vettem, állományfrissítés miatt. Ez szuper ár volt, ugyanis ilyenkor max 9000-ért mennek. Majd télen felkúsznak az árak 12000-15000 körülre.
Kezdő tartónak mangalicát vagy durokot ajánlanék, mert szívósak, nem jellemző a betegség.
2 mangalicát szoktunk vágni, nem elhízottan 70-80 liter zsírral, 30 kg kolbász volt legutóbb belőlük, az összes sonka fel lett füstölve. A zsírja és a tepertőhe semmihez sem hasonlítható. A településen úgy rá kaptak, hogy jelenleg 3 göbe van beállítva anyának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!