Mekkorára hízik megy egy mangalica és egy duruc malac?
Figyelt kérdés
2016. aug. 17. 01:28
1/5 anonim válasza:
Malac amíg nem lesz süldő, 30-40 kg.
2/5 anonim válasza:
Kérdező szerintem arra gondolt, hogy a felnőtt állatot mennyire lehet felhízlalni.
Mangalicát 12-130 kgig kb. De túl hosszú idő és már érződik az öregebb hús íze
3/5 anonim válasza:
Itt találsz táblázatot életkorra lebontva:
Nekem nagyapám igen szerette a mangalicát, az volt mindig, míg ő élt. Utána váltottunk lapályra, mert nem akartunk annyi zsírt meg szalonnát, mert egy nagy mangalicából azért sok van. Nekünk simán meghízott 140-150 kilósra, és semmi rossz íze nem volt a húsnak, hanem hogy inkább a zsírhoz, szalonnához mérten kevesebb volt...
4/5 Trafó1 válasza:
Tapasztalataim szerint könnyedén két mázsa fölé lehet őket hizlalni, csak táp és idő kell hozzá, más dolog hogy akkor megváltozik a hús és zsír aránya, valamint öregebb lesz a hús ami némely szempontból előny is lehet (PL szalámi készítésnél), ha hagynánk nőni és nem vágnánk le lehetne akár három-négy mázsás is egy disznó, de a neten találtam egy hatmázsás példányt is. [link]
5/5 anonim válasza:
Amikor még apám hízlalt mangalicát, legalább 2 mázsa volt, de akár 3 mázsára is felhízlalta. Igaz, nem táppal, hanem moslékkal és kukoricával. Sok szalonnája és zsírja lett, és a húsa is jó ízű volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!