Szeretnék nyúlászattal foglalkozni megéri-e vagy sem?
Figyelt kérdés
2016. máj. 26. 10:50
1/9 anonim válasza:
Szerintem bármennyire is népszerű a nyuszi, mégis egy kis kör, aki háziállatként tartja. Szerintem tőke is kell hozzá, míg megveszed a dolgokat, illetve szakértelem, mert azért annyira nem egyszerű esetek a cuki kis szőrgombolyagok. Anyagilag biztosan nem éri meg, de ha szereted a nyulakat és örömödet leled benne akkor igen.
2/9 A kérdező kommentje:
én kb 100 anyanyúlra gondoltam. régen foglalkoztam vele csak már semmi kapcsolatom nincs hozzá h megkérdezzem megéri-e egyáltalán vagy sem. felvásárolják-e vagy sem meg h kg mennyi stb
2016. máj. 26. 11:24
3/9 anonim válasza:
ha haszonállatként szeretnéd értékesíteni, akkor rossz a kategória.
ha viszont kiskedvencként adnád el,akkor legalább 3 generiációra felmenőleg igazolnod kell(származási lappal),hogy nem beltenyészet. szóval ez kicsit nagyobb odafigyelést igényel.
5/9 anonim válasza:
Nekem nem érte meg, én is haszonállatnak tartottam. Több velük a macera, mint amennyiért értékesíteni lehet. Szóval inkább a ráfordított időt nem érte meg az a pénz.
6/9 anonim válasza:
Nagyon érzékeny állatok, nagy macera :(
Nem igazán éri meg.
7/9 anonim válasza:
Véleményem szerint!
Gazdasági tevékenységként nem, de családnak tenyészteni igen.
-Tudod mit eszel (boltban kapható előrecsomagolt termékekben nem minden esetben tudod hogy mit eszel)
-Egyik leg egészségesebb hús.
- A látvány sem utolsó dolog.
8/9 anonim válasza:
Ha van sajàt termènyed, stb, akàr meg is èrheti. Talàn Lajosmizsèn mèg mindig felvàsàroljàk. Nagyobb mennyisègèrt règebben èrte is mentek. Valamint Debrecen-Józsàn volt(/van) egy nyulàszat Juràskó nèven. Ők is fogalakoztak tenyèsz àllatok kihelyezèsèvel. De nem igazàn èri meg. Oltani kell őket szunyog ellen minimum. Kezelni kell a fülüket ha szüksèges ès vigyàzzni a talpukra ha ràcson àllnak. Aztàn nyàron hűteni ahol tartod őket különben nem híznak úgy ès nem is pàrosodnak. Tèlen ugyanezèrt vilàgitani ès fűteni is èrdemes. Nem egyszerű.
9/9 anonim válasza:
hát ha akarsz is foglalkozni vele mindenképen én csak is törzskönyves, tetovált nyuszival rendelkeznék be anyának és baknak sztem jobban el lehet adni az utodokat ha látják a szülőket és igazolni is tudod őket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!