Tyúktojás mennyi idő alatt hűl ki? (bővebben alább)
1 hete ül a kotlósom. A ketrecet elbarikádoztam neki raklapokkal, hogy kijöhessen enni-inni, de a többi tyúk ne tudjon oda bemenni tojni.
Ma a kotlós valahogyan kiszökött ebből a kis tákolmányból, de vissza ugye nem tudott menni, így a mellette levő fakkba ült vissza, nem pedig az 1 hetes tojásaira. A tojások már hidegek voltak. Nem tudom mennyi ideje nem ülte, mert fél 11-kor még a helyén ült, 2-kor pedig már nem, vagyis legrosszabb esetben 3,5 óra, de bízom benne, hogy csak később jött ki, mint fél 11.
A kotlóst persze visszatettem a helyére, de nem tudom, érdemes-e, hogy még 2 hétig üljön szegényke, a (lehet hogy) élettelen tojásokon.
A kérdéseim tehát:
-Mennyi az az idő, amikortól kezdve a tojások úgy kihúlnek, hogy a kiscsirkék is elpusztulnak?
-Van-e valami módja annak, hogyan lehetne megbizonyosodni arról, hogy a tojásokban élnek-e a kiscsirkék?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Jelentem, kikéltek a kiscsirkék. 21 tojásból lett 14. :)
1 tojás régebben összetört, 6-ot dobtam ki, mely vagy záp volt, vagy nem fejlődött ki benne rendesen a kiscsirke.
Köszönöm a válaszokat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!