Kecske vagy Juh?
Figyelt kérdés
Üdv. Egy elég gazos kert tisztán tartására kecske vagy birka az alkalmasabb? Úgy tudom hogy kecske az több féle gyomot meg eszik mint a birka. Régen csak birkáink voltak kecskék nem ezért nem tudom melyik a jobb az ilyen gizgazos kertbe.2016. jan. 17. 14:09
1/6 anonim válasza:
A kecske tényleg kevésbé válogatós, úgyhogy ilyen célra talán jobb. Nem tudom, hogy mekkora kertről van szó, de egy benzines fűkasza is megoldja ezt a problémát. Én 5000 négyzetmétert tartok rendbe kecske nélkül.
2/6 anonim válasza:
A kecskefűnyíró igazán remek eszköz :D Én a kecskére szavaznék.
3/6 anonim válasza:
Csak ha vannak fák, akkor a kecske azokkal kezdi a legelést.
4/6 anonim válasza:
A kecske sokkal több gazt megeszik de megeszi a fákat és a bokrokat is, kezdve a levelekkel, aztán az ágakkal , végül a kérgével. Nehezebb kordába tartani: átbújik a kerítés alatt, elbontja a drótkerítést, kiborítja az oszlopokat és a kerítést is,mert feláll rá vagy mert nekidörgölőzik.
A birkával szinte semmi gond nincs, buta állat, örűl ha eszik.
5/6 A kérdező kommentje:
hát köszi a segítségeteket majd még át gondolom :)
egyébként a kecske ki pányvázásáról mi a véleményetek hogy egyáltalán jó ötlet? és hogy a nyakánál vagy esetleg a szarvánál érdemesebb meg kötni
2016. jan. 17. 18:42
6/6 A kérdező kommentje:
ja meg még annyi hogy a téli takarmányozás széna mellé milyen abrakot igényel?
2016. jan. 17. 18:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!