Természetes dolgot keresek tyúk tetű ellen! Mit javasolnak ez ellen?
A bükkvidéken mi emberemlékezet óta - én is Gyuri bácsi vagyok, csak nema szentkereszti, az emődi - e célra a farkasalma (Aristolochia vulgaris) herbáját alkalmazzzuk tyúktetű ellen. A növényt alomszalmaként kell a tyúkketrecbe betenni, a tyúkok szétkaparják, leveleit meg is eszik, a felszabaduló keserűenyag a tetveket likvidálja. Csak virágzó növényt lehet beadni, mert a termésétőla tyúk elpusztul.
Felettébb hatékony, a bükkaljai szőlővidékeken tömeges gyom, de sajnos, vagy szerencsére, az ország más részein nem gyakori.
Mondhatnám a zászpát is, (veratrum album), de ez a magashegyi növény védett és nemigen él meg 800 m alatt.
Ha nincs kedved növényeket gyüktögetni, akkor a friss fahamuval is viszonylag jó eredményeket lehet elérni,de korántsem olyan megbízható, mint a farkasalma.
Helo az elozo vagyok! Es ezt egy masik kerdesnel talaltam lehet h ez is segit,nem tul kornyezetbarat denhatasos lehet!! Bemásoltam :
Megoldottam a tetű problémát!Vettem 1 liter gázolajat(350 ft),beleöntöttem kézi permetezőbe(350 ft)és lefújtam vele az ülőrudakat,meg a falakat + szórtam a földre (homokba)premix port(600 ft)amibe fürödnek.Azóta zéró tetű!
Ajánlom mindenkinek
Nagyon köszönöm szépen a kérdéseket !
Még azt szeretném megkérdezno hogy ezeket a dolgokat amiket irtatok hol lehetne beszerzési?
Még egyszer nagyon szépen köszönöm !
egy idézet más tollából :)"Akkor most következzen egy közel 60 éves módszer, a Báldy könyvből.
A kártevők tulajdonságairól az előző posztban olvashattatok. A könyv tulajdonképpen mindhárom élősködő ellen ugyanazt a módszert és ugyanazokat a szereket ajánlja.
Tetvek ellen például kotlók esetében azt ajánlja, hogy a kotlás kezdetén a kotlóst, ha tetves, dörzsöljük be alaposan fahamuval, tegyünk a kotlófészek aljába fahamut, esetleg szárított diófa-, vagy páfránylevelet. A többi állat porfürdőjébe is tegyünk a homokhoz fahamut és legalább 5% kénport. Ha az állatok nagyon tetvesek, dörzsöljük be őket fluornátrium porral, illetve a nagyon tetves állatokat fürösszük meg fluornátrium 0,5%-os langyos vizes oldatában, a fürdés tartson 1/2-1 percig. Ezt hetente, kéthetente ismételjük meg. Ugyanezt javasolja az atkák ellen is."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!