Kezdőoldal » Állatok » Haszonállatok » Természetes dolgot keresek...

Természetes dolgot keresek tyúk tetű ellen! Mit javasolnak ez ellen?

Figyelt kérdés
Lehetőleg ne legyen vegyszer. De még is használjon !

2015. aug. 1. 12:14
 1/10 anonim ***** válasza:
Tűz.Elégeted az ólat, más megodás nincs. A tyúkot bekened zsírral és lámpa alá ülteted. Kimásznak belőle, vagy megfulladnak tőle, csa a tyúkra is figyelni kell nehogy megdögöljön közben. Más esély nincs. Ja még az ól meszelése.
2015. aug. 1. 12:28
 2/10 anonim ***** válasza:

A bükkvidéken mi emberemlékezet óta - én is Gyuri bácsi vagyok, csak nema szentkereszti, az emődi - e célra a farkasalma (Aristolochia vulgaris) herbáját alkalmazzzuk tyúktetű ellen. A növényt alomszalmaként kell a tyúkketrecbe betenni, a tyúkok szétkaparják, leveleit meg is eszik, a felszabaduló keserűenyag a tetveket likvidálja. Csak virágzó növényt lehet beadni, mert a termésétőla tyúk elpusztul.

Felettébb hatékony, a bükkaljai szőlővidékeken tömeges gyom, de sajnos, vagy szerencsére, az ország más részein nem gyakori.

Mondhatnám a zászpát is, (veratrum album), de ez a magashegyi növény védett és nemigen él meg 800 m alatt.

Ha nincs kedved növényeket gyüktögetni, akkor a friss fahamuval is viszonylag jó eredményeket lehet elérni,de korántsem olyan megbízható, mint a farkasalma.

2015. aug. 1. 12:43
 3/10 anonim ***** válasza:
Sok porhanyós száraz földet biztosits nekik ha tálba teszed legyen kb 50 cm mély,de jobb ha az udvarukba öntesz egy pár vödörrel. Az a lényeg h jol elférjenek benne és h tudjanak "fürödni" benne . Ez a legtermészetesebb megoldás! :) sok sikert remélem jól beválik! Ja és jó tanács az is h meszeld ki az olat amit a kedves első válaszoló írt! Az égetésről még annyit h csak megégetni kell (disznópörkölövel,vagy valami kis tüzfélével) nem elégetni az ólat..nekem ezek mindig beváltak! :)
2015. aug. 1. 23:08
 4/10 anonim ***** válasza:

Helo az elozo vagyok! Es ezt egy masik kerdesnel talaltam lehet h ez is segit,nem tul kornyezetbarat denhatasos lehet!! Bemásoltam :

Megoldottam a tetű problémát!Vettem 1 liter gázolajat(350 ft),beleöntöttem kézi permetezőbe(350 ft)és lefújtam vele az ülőrudakat,meg a falakat + szórtam a földre (homokba)premix port(600 ft)amibe fürödnek.Azóta zéró tetű!

Ajánlom mindenkinek

2015. aug. 1. 23:19
 5/10 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm szépen a kérdéseket !

Még azt szeretném megkérdezno hogy ezeket a dolgokat amiket irtatok hol lehetne beszerzési?

Még egyszer nagyon szépen köszönöm !

2015. aug. 2. 12:31
 6/10 anonim ***** válasza:
Az utcso vagyok és gazdaboltokba szerezzhetsz be ilyen dolgokat.De javaslom még a porokat is azok is nagyon hatásosak csak ne menjen az állat szemébe.
2015. aug. 4. 13:24
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönjük minden válasz adónak
2015. aug. 5. 12:28
 8/10 anonim válasza:
Száraz porfürdő mindenképp,ha tudsz bele tenni fa hamut,az lenne a legjobb.Én a kazán hamuját használom erre.Ezen kívül a fészekbe és ahol alszanak az alomba tegyél diólevelet. Nagyon erős hatása van, az idén még eddig mi is megúsztuk, tavaly rengeteg tetű volt.A patikába vettem ampullás folyadékot,ha mondod mire kell,akkor tudják mit kell adni és azzal virág spriccelővel fújtam be a szárnya alatt és ahol értem.De ez két emberes munka.Az ólat meszeld ki, de ezt minden évben ki kellene, a legjobb fertőtlenítés.
2015. aug. 7. 07:39
 9/10 anonim válasza:

egy idézet más tollából :)"Akkor most következzen egy közel 60 éves módszer, a Báldy könyvből.

A kártevők tulajdonságairól az előző posztban olvashattatok. A könyv tulajdonképpen mindhárom élősködő ellen ugyanazt a módszert és ugyanazokat a szereket ajánlja.

Tetvek ellen például kotlók esetében azt ajánlja, hogy a kotlás kezdetén a kotlóst, ha tetves, dörzsöljük be alaposan fahamuval, tegyünk a kotlófészek aljába fahamut, esetleg szárított diófa-, vagy páfránylevelet. A többi állat porfürdőjébe is tegyünk a homokhoz fahamut és legalább 5% kénport. Ha az állatok nagyon tetvesek, dörzsöljük be őket fluornátrium porral, illetve a nagyon tetves állatokat fürösszük meg fluornátrium 0,5%-os langyos vizes oldatában, a fürdés tartson 1/2-1 percig. Ezt hetente, kéthetente ismételjük meg. Ugyanezt javasolja az atkák ellen is."

2015. aug. 7. 07:45
 10/10 A kérdező kommentje:
Az utolsónak Köszönöm szerintem az lesz a leghasznosabb
2015. aug. 7. 12:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!