Miért nem kellnek mi a kacsák?
Ma kellett volna ki kelni a néma kacsáknak, de semmi. Mi lehet a baj? Óvatosab megráztam egy picit a toját de semmi nem lötyög benne, sôt még hallgatoztam is hallok e csipogást vagy bármit, de semmi. Olyat is olvastam, hogy ha lámpával megvilágítjuk akk lehet látni a tojásban a kacsát de csak sötétség. Van 2 tojáz aminek az oldalán közel a légzsákhoz olyan érszerû valami látszódik. A kotló még mindig ott ül a tojásokon. Egyik ismerösôm, hogy a kotló megérzi ha tojásban valami. Ez igaz lehet? Szerintetek most mit csináljak? Egyáltalán kifognak kelni? Nagyon megijedtem hogy nem bújnak és nem mi legyen.
Kérlek szépen segítsetek. Elôre is köszönöm. :)
Hello! A pézsmaréce öt hétre kel. Ezzel számoltál?
Kacsa alatt keltetsz, vagy gépben? Előbbi esetben nem lehet pontosan belőni, hogy mikor is kezdte a kotlást. Megesett, hogy majdnem egy hetet is túlhúzta az időt a kelés a számítotthoz képest. Légy türelmes! :-D
Gépi keltetésnél a kelés előtt víziszárnyasoknál erősen meg kell emelni a páratartalmat és abba kell hagyni a forgatást, de az öt hét itt is öt hét! Ha megindul a kirepesztés, de nehezen, (öt-hat óra alatt sem) bújnak ki, akkor a kirepesztett tojásokat megpróbálhatod óvatosan tovább repeszteni, de a kiskacsát ne szedd ki a héjból! Megsérülhet, és nem éli túl.
Remélem segítettem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!