Hibás lenne a "tananyag"? Ez kecske vagy juh?
Bevallom, ezidáig nem találkoztam a következő honlappal, de (ÁLLÍTÓLAG) EU által támogatott tananyag szerepel rajta. A kecske leírásánál viszont szerintem a jobb oldali képen kettő (nyírt gyapjú) juh található. Őszintén nem is tudom, mit gondoljak: dolgoztam már állatok között is, de nekem valahogy az a két állat nem kecskének tűnik. =P Szeretném tudni, hogy vajon más is így látja-e, avagy én tévedtem.
A kérdéses link: [link]
A szarva kecske, a teste juh... huh :) valami új hibridkecskebirka
Ilyen szőrű kecskét még sose láttam, de ha a fejüket nézed, nagyon hasonló.
Az a koponya biztos nem macska :) hol vannak a fogai?? :D
ez macska [link]
Kecskéből is van több fajta, némelyiknek a feje eléggé a birkára hajaz. Van juh aminek van szarva, de egyáltalán nem ilyen.
Amúgy meg mit csodálkozol? Akik a mai tankönyveket összeállítják meg lektorálják, nem láttak tantermet meg gyereket mióta lediplomáztak (ha egyáltalán diplomáztak). Itt már rég nem a szakértelem meg az oktatási színvonal a fontos. A használhatatlan tankönyv senkit nem érdekel, a tanító meg izzadjon csak. Nem győzik javítgatni a hibákat a könyvben (saját tapasztalat).
A leírást még most olvasom... haha
Ezt hány éves korosztálynak szánták? Mert ahány állat, annyi leírás, tele van helyesírási hibákkal is. Egyikben szakszavak, a másik meg mintha óvodásoknak szólna.
Nekem is inkább birkának tűnik, de nem egyértelmű.
Amúgy ez a honlap nagyon gáz, kb egy 5.-6. osztályos gyerek szintjén van. Olvassátok el hogy pl a lóról miket ír...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!