Kezdőoldal » Állatok » Haszonállatok » Nyúl ól anyaga? (kérdés lent)

Nyúl ól anyaga? (kérdés lent)

Figyelt kérdés

Sziasztok! Valaki azt mondta nekem, hogy egy bizonyos betegség, a toxikus mérgezés az ól anyagától van. Az Ólam anyaga OSB. Valaki azt mondta, hogy az káros a nyulaknak, mert belehalhatnak, azonban szinte mindenki más azt mondja, hogy semmi bajuk nem lesz tőle. Na, szerintetek attól pusztulnak el a nyulaim?

De nem tudom, mert mostanában szalmát teszek a nyuszik alá, és apukám azt mondta, hogy attól lehet ez . (Emésztési zavar, bágyadtság, rángatózás és végül halál)

szerintetek az OSB-től van, vagy a szalmától, amit valószínűleg gombaölővel permeteznek????

2015. jan. 31. 12:01
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Jólvan rendben, köszönöm szépen! De! Még egy kérdés.

Amimor a szalmat szedtem akkor nagyon sok resze peneszes volt lathatoan, viszont en onnan szedtem, ahol nem latszott rajta, de akkor lehet, hogy valamennyire ott is peneszes volt, es attol pusztulnak el ????

2015. febr. 6. 23:37
 12/13 Nohémike válasza:
Ne adj neki penészes szalmát. Szerintem nem attól pusztul el, de akkor sem adunk penészes anyagot élőlénynek.
2015. febr. 7. 20:39
 13/13 Nohémike válasza:
A penész az egy gomba. Spórákkal szaporodik, ezzel fertőz. Még a világűrben is találtak spórákat, tehát biztos hogy a másik szalmán is volt belőle, de ettől nem pusztul el egy állat. Honnan szedtél penészes szalmát??? Állatkereskedésben lehet kapni tisztát, bezacskózva, és a tarlóról nyár végén gyűjtünk nem januárban.
2015. febr. 7. 20:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!