Végső Csaba kérdése:
Nálam a tyúkok egyáltalán nem tojnak, de pedig kapnak tojótápot is mi lehet az oka? Talán a hideg?
Figyelt kérdés
2014. dec. 18. 07:39
2/9 anonim válasza:
Azt ne gondold hogy egész évben fognak tojni rendesen. Ilyenkor késő ősztől kora tavaszig leállnak, pihen a szervezetük. Nálam se tojtak már bő másfél hónapja. Nem jó a tojótápozás szerintem én a sima kukoricát részesítem előnyben, minden a természetes módon menjen. Sok zöldet etetek velük így nyáron folyamatosan tojnak.
3/9 anonim válasza:
A jól tojó tyúkok is ciklusokban tojnak,a ciklusok közt lehetnek rövid ill. hosszabb szünetek.Természetes viszonyok között hosszabb szünetek ősszel és télen gyakran előfordulnak.
4/9 anonim válasza:
Elsőnek van igaza, kevés a fény. A tyúkok ivari ciklusa szoros összefüggésben van a világos órák számával. Napi 15-16 világos órára van szükségük. Én behúztam az ólba egy vezetéket egy energiatakarékos égővel és esténként világítok rájuk pár órát. Nem kerül szinte semmibe és tojnak egész télen.
5/9 zolidobos válasza:
A fényben az igazság...))
-állattenyésztő-
ja! Lassan, napi fél órával emeld a fény idejét, mert ha hirtelen teszed elkotlanak.
6/9 anonim válasza:
A képek alapján, amiket küldtél nekem ezek kakasoknak tűnnek!
Esetleg rossz képet mellékeltél a leveledben?
7/9 anonim válasza:
ha nem zárt helyen vannak akkor valószínű vedlenek
8/9 anonim válasza:
Millió egy oka lehet annak, hogy nem tojnak a tyúkok, de alap esetben valóban a megvilágított órák száma a megoldás. A legtöbb állat ivari ciklusát a fény befolyásolja. Így pl. a nyulakét is. Ezért is csak tavasszal indul meg náluk az ivarzás , amikor már hosszabbodnak a nappalok. Télen a nyulaknak is világítani kell. Ha hirtelen álltak le a tojással, akkor lehet ez valóban vedlés is, de akkor meg nem is nagyon érdemes tojótáppal nyomatni őket, mert feleslegesen terheled a szervezetet plusz energiával, és a pénzed is csak fogy. Érdemes a takarmány mellé ilyenkor egy kevés foszfort (pl. AP17) keverni, ami elősegíti a toll képződését. A helyes foszforbeépüléshez pedig nem árt, ha van elegendő mész is a szervezetben. Ezekből csak nagyon kevés kell a takarmányba. foszfor 0,5 % , mész pedig 1-1,5 % . Ha nem hirtelen álltak le, hanem szép fokozatosan, akkor pedig valóban az előttem lévőknek van igazuk. Napi fél órával emeld meg a megvilágított órák számát, és meglátod szépen elkezdenek tojni. Valóban elég egy energiatakarékos izzó is. Később érdekelne majd az eredmény! Sok sikert!
9/9 anonim válasza:
Nem lehet, hogy kakasok? Mert akkor van egy tippem..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!