Ti hogy ölitek meg a disznót?
egy hentes csóka hozott ilyen puskát. elég speciális. az a lényege hogy egy szeget kilő bizonyos mélységig. oda kell tenni a homlokára ravaszt elhúzni, pukkan egy nagyon a malac oldalra eldől. megszúrod az ütőerét és kivérzik. régen így csináltuk. ma tesco... :D
nagyon kíméletes, egyből agyhalott lesz. nem visít nem szenved. de még a szíve ver egy darabig és szépen kivérzik.
Először 13 évesen szúrtam disznót,
Mai napig művelem a dolgot, végigjártam a "szamárlétrát" a kézi köteles fogáson keresztül, a vasfogós, kábító puskás, kispuskás dolgon át.
Jelenleg speciális elektromos kábító fogót használunk,(4o ezer körül beszerezhető), biztonságos, humánus módszer.
Term. kábítás után ki kell véreztetni.(15-18 centiméteres, széles pengéjű késsel a szegyfő elé és fölé szúrunk két ujjnyival, kicsit fölfelé, kicsit befelé, majd egy olyan csuklómozdulatot teszünk, mint amikor a gyújtáskulcsot elfordítjuk. Csak a kés első harmada vág!)
A legnagyobb disznó? talán a 80-as években egy kiherélt, és meghizlalt tenyészkan, amit 16-os kétcsövűvel lőttünk fejbe, de még akkor is igen bele kellett kapaszkodni. Feltétlenül meghaladta a 400 kilót.
Kérdeztek, válaszoltam.
Senki nem mondta, hogy vegyél kábítót, ám ha az ember heti rendszerességgel vág (ebből élünk) akkor jó szolgálatot tesz.
Csak halkan jegyzem meg, hogy a "kihegyezett tüske" nem életszerű, mert beszorul a homlokcsontba, egy sima kalapács, vagy fejsze foka sokkal hatékonyabb, ha mindenképpen agyon akarod verni a nyomorultat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!