Kezdőoldal » Állatok » Haszonállatok » Gondolkodom a tehén tartáson,...

Gondolkodom a tehén tartáson, a kérdésem azokhoz szól, akik tartanak/tartottak már tehenet. Kecskékkel van tapasztalatom fejős állat téren, helyem, takarmányom, mindenem meglenne, lent a többi?

Figyelt kérdés

Nem vagyok kíváncsi egyetemisták szakmai véleményeire, meg arra sem, ki szerint hány évet kell tanulni egyetemen a tehéntartást, mielőtt veszek egyet otthonra. Egyenlőre az érdekel, egyáltalán akarok e tehenet...

Ehhez pedig arra vagyok kíváncsi, milyen egy tehén hétköznapja, mit csinál, nekem mit kell csinálnom vele a hétköznapokban a tisztán tartáson és a fejésen kívül, lehet e vele barátkozni, lehet e vele "játszani" mint pl a kecskékkel, komázzák e a simogatást, stb stb.. szóval ilyen alap dolgok érdekelnek az életviteléről, semmi szakmai rizsa, pusztán a hétköznapok...

a kérdésem vonatkozik bikára és ökörre is, szóval a szarvasmarha minden általam ismert formájára, leginkább kedvtelésből szeretném tartani, nem pedig mint haszonállatot, igazából a kecskék teje bőven elég, sőt még sok is, nekem és az egész rokonságnak.

2014. aug. 5. 20:30
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

30 évesen érettségi nélkül mutass már egy iskolát légyszíves.

egyébként meg könyvek vannak, el lehet őket olvasni, sőt más állattartó emberek is vannak, akiktől lehet rengeteget tanulni... túl sokra tartják ebben az országban a papírt... persze tudom, már a birka pásztorság is egyetemi tananyag...

2014. aug. 9. 19:46
 12/13 anonim válasza:
Sikerült? Vannak teheneid?
2016. szept. 20. 16:34
 13/13 anonim ***** válasza:
engem is érdekel :D
2017. szept. 15. 14:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!