Aki ért hozzá, írna nekem pár sort a tehéntartásról?
fejős tehenet szeretnék, (kecskéim vannak 6db)
van helyem is tehénnek, és takarmányról is tudnék gondoskodni, csak úgy általánosságban érdekel, mit kell tudni egy tehén mindennapjairól, elég e 1 tehén, vagy kell 2?.
Pár sorból nem lehet megtanulni tehenet tartani. Tessék utánaolvasni szakkönyvekben, megkérdezni falusi néniket, bácsikat, gyakorló gazdákat, akik ma is tartanak otthon tehenet (nem csak öregek, fiatalok is vannak szerencsére, akik gazdálkodnak).
Meg lehet keresni tehenészeteket is, ott az állattenyésztőt, telepvezetőt kikérdezni - nyilván, a nagyüzem rengeteg mindenben más mint a háztáji, de persze sok minden ugyan olyan vagy hasonló.
3. válaszoló vagyok, akit leokoskáztál. Akkor írd le légyszíves, mi az amit konkrétan tudni szeretnél. A szarvasmarha-tartás nem egyszerű dolog, nem véletlenül hívják az állattenyésztés nehéziparának... Elméletben is képben vagyok, és van benne egy kis gyakorlatom is, ebből diplomáztam, nagyüzemben dolgoztam, majd háztájiban is tartottam tehenet. Szóval nem kell nagyképűsködni és vagdalkozni, ha az ember nem áll neki azonnal kiselőadást írni itt a gyakorin.
És a kérdésed alapján mégis, honnan a fenéből kellene tudnunk, hogy mennyire értesz hozzá, vagy egyáltalán miért kérdezed?
Teljesen egyetértek a kollégával, a marhatartás, tenyésztés az egyetemen is jó néhány szemeszter anyaga, elég szerteágazó dolog. Aztán 10-20 év gyakorlat...
Szóval, ha konkrét kérdésed van megpróbálunk segíteni, de itt összefoglaló értekezést nem tudunk írni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!