Légysallang szarvasmarhára?
Figyelt kérdés
Eléggé sok itt a légy, és rossz nézni, hogy szenved tőle a tehenem, és az üszőm. Idegesek a legyektől, mert folyton a szemük és annak környékére szállnak. Arra gondoltam, hogy esetleg a légysallang segítene rajtuk, mert hát nincs üstökük, mint a lovaknak, és a fej csapkodás már nem igazán kergeti el a legyeket. Van kötőfékük, amire rárakhatnám, ha van megfelelő méretben, csak azt nem tudom, hogy használnák e. Mert a lovaknál az üstököt helyettesíti, már pedig az szarvasmarháknak nincs, és nem is volt soha... A kérdés röviden: tudnák e úgy használni a légysallangot, mint a lovak (fejrázással) vagy nem? A válaszokat előre is köszönöm!2014. júl. 29. 18:07
1/4 anonim válasza:
Meg lehet próbálni, megtanulja az hamar. Nekem is a szürke marha szenved még, bár azok rázzák a fejeket nagyon.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszolást! A tehenem magyartarka, az üszőm magyarszürke fajtájú. :-)
2014. júl. 29. 18:49
3/4 anonim válasza:
Ha a kötőféket amúgy elviselik, akkor egy próbát mindenképpen megér. :)
Ha annyira szelídek, akkor kiengedés előtt minden nap bekenheted nekik egy neostomosanos szivaccsal a fejüket. Pár napra előre be lehet keverni. Vagy illóolajos lemosó keveréket is lehet csinálni (teafa, citronella, eukaliptusz), nyilván ezeket csak akkor, ha annyira szelídek, hogy hagyják törölgetni magukat.
4/4 A kérdező kommentje:
Eléggé szelídek, mert erre nagy hangsúlyt fektettem, a ki választásuknál is. :) Főleg a tehén szelíd, mert hát azt fejni is kell és az nem lehet egy "vadállat". Köszönöm utolsó válaszoló az ötletet, majd kipróbálom, ha hadják. :)
2014. júl. 30. 09:25
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!