Szeretnék megtanulni csirkét vágni. Segít valaki hogy csináljam? Ti hogy csináljátok?
Figyelt kérdés
2014. júl. 26. 15:07
1/5 anonim válasza:
Akkor már csak anyai nagyanyám élt, ő tartott elméleti oktatást: fogjam meg a tyúkot, gyorsnak kell lenni, ne idegesítsem túl feleslegesen. A fejét hajtsam a szárnya alá, hogy ne lásson, egy mozdulattal tépjek ki pár tollat a nyakáról, hogy a kés jól csússzon, vegyem a madarat a két térdem közé, kicsit fordítsam le, hogy a vére lefelé folyhasson majd, és egy nyisszantással vágjam el a nyakát.
2/5 anonim válasza:
Mi ezt ketten szoktuk. Egyikőnk megfogja a szárnyát és a lábait, másikunk kiszed a nyakából egy kis tollat és NAGYON éles késsel egy mozdulattal levágjuk a fejét.
Párom szokta néha egyedül, akkor összeköti a lábait eltakarja a szemét és lefekteti úgy, hogy a nyaka és a feje egy falapon legyen. Aztán fogja a macsétát ami természetes jó éles aztán jól célzottan levágja a fejét. Vére fejre állítva gyönyörűen kifolyik.
Aztán megpucoljuk stb, de sztem ez menni fog.
3/5 anonim válasza:
Ha ketten vagyunk akkor egyikünk lefogja a szárnyát meg a lábát, a másik elvágja a nyakát.Ha egyedül, akkor meg lábam közé kapom a testét, a fejét meg baltával levágom.
4/5 anonim válasza:
Mi ketten csináljuk. Az egyik megfogja a lábát, szárnyát. A másik lecspja bárddal a fejét.
5/5 anonim válasza:
Megfogom a csirkét egy lombseprűvel felveszem és ha egyedül vagyok levágom a fejét ha van valaki más is otthon akkor elvágom a nyakát a füle alatt. Ha csirke akkor csak suhogó forró víz kell ha tyúk vagy kakas akkor teljes forrásban lévő. A koppasztó vízhez még adok 5 dl hideg vizet és beleszorítom a csirkét és 1-2 percig benne hagyjuk. Megnézzűk hogy ha könnyen jön a tolla akkor lehet koppasztani. A lábáról a pogány bőr egyszerűen leválasztjuk és miután leszedtük a tollat akkor egy késsel megkaparjuk a bőrét. Utána kitokozzuk hideg víz alatt. Ez után 3 vízben megmossuk. A második után gáz felett leperzseljük a szőrét. És baloldalról kezdjük felbontani. A többit szerintem tudod. A belső szervek amiket érdemes kivenni: Zúza,máj,vese,tüdő,szív,ha kakas akkor a heréjét,ha zsírosabbra akarod a levest vagy akármit akkor egy kevés zsírt is vágj ki belőle,ha tyúk akkor a kifejlődendő tojásokat. A zúzát két V vágással válaszd le a nyelőcsőröl és a bélkezdetétől. Vágd félbe és kapard ki a tartalmát. A "recéiről" is szedd le a hártyát. Mosdd meg alaposabban mint minden mást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!