A mai rohanó világba vág még valaki otthon csirkét? Vagy a boltba veszi meg?
mi kertesházban lakunk városban amikor kisebb voltam anyuék vettek élő csirkét levágni de mivel folyamatosan cirkuszoltam hisztiztem hogy gyilkosok és eldugdostam a csirkéket hogy ne bántsák felhagytak vele :D
De vannak ismerőseim akik szoktak (nem a 20-on éves korosztály) de persze falun meg szerintem elég gyakori
Jah.
A mai modern rohano vilagban nem csak a panelban van internet.
Olyen helyen is van, ahol allatok vannak a kertben, peldaul csirke, a tojasert, es a husert.
Mint peldaul itt.
Minden héten vágunk 2 db tyúkot, vagy 3-4 db csirkét.
Veszünk néha boltban is, de annak nem olyan az íze, és már elegünk van a csonthártyagyulladások + ízületi gyulladások ízéből
Én már 8 évesen kaptam 5 tyúkot anyámtól,amiket külön helyen tartottam és gondoztam, én mentem el tápot venni nekik, szedtem a tojást, ganajoztam őket...stb :D
Csirke nyakát kb. 6 éve vágtam el először...mondhatni "Anyám beavatott",bár csak arról volt szó,hogy hazamegyek neki segíteni csirkét pucolni. A pucolás végén közölte,hogy mivel átmentem a beavatáson enyém a tik. :D
Nem szívesen csinálnám meg még egyszer,mert a vágást 30 perc tétova álldogálás és filozofálás előzte meg, anyám meg sürgetett,hogy már a víz is felforrt kétszer.
De a tyúktartás most fontolóra vettem ismét,mert vidékre költözünk kertes házba. Olyan nem lehet,hogy ne legyen baromfi :D Elsősorban tojás ügyileg. A páromra hagyom a vágást,ha arra kerülne a sor. Ő a nyuszit is kikapja a bundájából.
25N
Csirkét ritkán vágunk (csak akkor, ha a kotlós alatt kakasok is kelnek), mert nem annyira szeretjük. Gyakrabban nyulat, kecskét, bárányt, malacot, kacsát, libát.
Nem is emlékszem, mikor ettem utoljára bolti húst. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!