Kisebb házi halastóban melyik halfaj (táka) t lehet a leggyorsabban, legkönnyebben, legolcsóbban fölnevelni? Gondolok itt mint fajtára, a tükörpontyra, pettyes-, fehér busára, amurra vagy afrikai harcsára.
A pontynak hagyományos jó íze van, nem túl oxigénigényes, -tekintettel a halastó méretére- szépen megnő, de igazán etetéssel halad. Az amurt is etetni kell, a húsa átveszi a víz szagát így gyakran mocsárízű. Azt nem is tudom milyen gyorsan nő? Csak azt hogy több tíz kilósat is fogtak már.Persze nekem elég már az egy-két kilós méretű is nagyon bőven. Az afrikai harcsáról meg azt olvastam, hogy gyors növekedése mellett rendkívül igénytelen jószág. Oxigénigénye alig van, nagy részét a levegőből nyeri, emellett szegény, minden szervesanyagot képes megenni, így a fekáliát, a tehén- lótrágyát is. Tehát az etetését olcsóbban meg lehet oldani. Na nem mintha én fekáliával akarnám etetni ezt a jószágot, és elfertőzni a tavat, csak olcsósági szempontokat mutattam be.
Hálás köszönettel veszek minden véleményt, tapasztalatot, tanácsot, vagy internetcímet, bármi más egyebet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!