Kiskecskét az elválasztás után meddig kell külön tartani az anyjától?
Ugyan ilyen dilemmában voltam nyár elején én is. :) Ismerősök azt mondták, 1-2 hónap, mire újra össze lehet engedni, de nekem nincs annyi helyem, hogy szeparáljam őket. Végül úgy oldódott meg a dolog, hogy 2,5 hónapos korukban a 2*2 gidából két tesót elajándékoztam, egyet levágtunk, a negyediket pedig onnantól kezdve nem szoptatta az anyja, hogy a testvérét eltüntettük.
De már eléggé ideje lenne elválasztani a kicsit, ha eddig nem fejted az anyját, nehogy elkezdjen apadni a teje. Vagy legalább éjszakára már külön tenni.
ahogy megszületik a gida fejni kellene az anyát! maradhatott benne ugyanis némi tej szoptatás után, és így ahogy nőtt a gida, és többet evett szárazat, folyamatosan csökkent a termelt tej is...
ha nem akarod megtartani a gidát, akkor vágd le, ha meg akarod tartani, akkor viszont hagyd szopni még nyugodtan, attól fog szépen fejlődni, nagyra nőni.
az elválasztást nem ajánlom, sosem érik el a rendes méretüket, mi a megtartós gödölyéket fejés mellett is hagytuk szopni mindig. ha mégis választanál, akkor lehet, hogy hetekig külön kell őket zárnod (készülj rá, hogy hangos lesz), de nekem volt több, mint fél éves gidám is, amelyik az anyjával összeengedve újra szopott.
Kösz a válaszokat!
Ez nekem új (bár nekem mi nem az), h szoptatás mellett is lehet fejni az anyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!