Ellehet-e tenni a kotlóst a tojásokkal másik helyre? Kifogja őket kelteni?
Figyelt kérdés
2 napja észrevettem,hogy eltűnt az egyik tyúk.. majd arra lettem figyelmes, hogy a virágaim közt tojásokon ül.
Nagyon örültem neki... de ez az időjárástól nem védett terület. Félek hogy megázik.. és mi lesz a kicsikkel.. :(
eltehetem e más védett helyre?
köszönöm előre is a válaszokat!.
2014. jún. 18. 20:34
1/3 anonim válasza:
Nekem is volt hasonló csak én a kutyáktól féltettem nekogy megegyék a tojásokat. Nyugodtan tedd át ez nem fogja zavarni , de óvatosan nyúlj hozzá mert ilyenkor nagyon vad a kotlós, ha biztosan azt akarod nehogy felálljon a tojásoktól és már védett helyen van akkot tegyél rá valami ládát, de úgy hogy belül legyen neki étel meg ital és a dobozta tegyél sújt ha el akarna menni. de naponta vedd le a tojásoktól mert ha nem lecsinálhatja a tojásokat valahol ki kell jönnie a kajának. Vissza fog menni a tojásokhoz ne aggódj de az új hejen 1 éjszakát legyen legalább.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!:)
2014. jún. 19. 12:52
3/3 anonim válasza:
Én is költöztettem már el kotlós tyúkot és némakacsát is. Egyik sem sértődött meg rajta. Sőt, nem is voltak vadak, szépen tudtam emelgetni, fogdosni őket.
A lényeg, hogy készítsd el előre a jó helyet, szalmával/szénával béleld ki amolyan fészek-alakban. Ha este költözteted el, amikor már amúgy is elülne, akkor nagyobb eséllyel marad szépen nyugodtan az új helyen. Másnap azért figyeld, hogy visszatalál-e, nehogy a régi helyre üljön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!