Szerintetek miért nem tartanak, vagy vásárllnak többen nyulat?
Én csak szárnyast eszek, az egészségesebb.
(Viszont a sertésnél biztosab jobb lehet a nyúl.)
Nálunk több oka van. Egyrészt a kutya kiidegelné szerencsétleneket (kotorék eb, minden, ami él és mozog, levadássza). Másrészt nem lenne szívem szegény szőrmókokat levágni (nem vagyok vega, eszek húst, és igen, tudom, hogyan készülnek a boltban megvásárolható húsok). Harmadrészt, pedig nekem nem ízlik a nyúl.
(Budapest külkerületében lakom.)
Ezen már én is gondolkoztam.
Szerintem a legtöbben sajnálják (Mert talán a kismalac meg a boci meg a pipi nem cuki? Dehogynem...), sokan hallomás alapján úgy döntenek, biztosan nem is finom (sokan úgy tudják, édes a húsa, és ez elég is nekik ahhoz hogy meg se akarják kóstolni). Meg olyan luxuscikk-szerű felhangja is van, meg ha néha lehet kapni előre csomagolt nyúlcombot, az valóban igen borsos áron van, így maradnak a kommersznél.
Mi is tartunk otthon, egy bak van 4-5 anyával, a szaporulat bőven elég a családnak és még barterezni is jut belőle. Szapora, kis helyet foglal, nem büdös, halk, könnyű bánni vele, pár perc alatt konyhakésszé varázsolható és minden készíthető belőle ami mondjuk a csirkéből. Nem is emlékszem, mikor ettem utoljára csirke/pulykahúst. Helyette kecskegida, bárány, malac és nyúl, néha liba, kacsa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!