Miről lehet felismerni az előnevelt csirkénél, hogy melyikből lesz tyúk és melyikből kakas?
Figyelt kérdés
2014. máj. 22. 13:25
1/6 Bettybabus válasza:
A taréjáról illetve a csőre alatti kis függelékről (szakálláról). Nagyobb a kakasoké, mint a tyúkoké.
2/6 anonim válasza:
Én sosem tudtam megkülönböztetni őket, de anyósom szerint a kakasoknak hosszabb a lábuk. Előnevelt verzióba is olyan egyformák, mint naposan :D
3/6 doboszoli válasza:
Nagyon szép feladat, egy autó platóján, vagy a vásárban a tojónak szánt előnevelt csirkékből sok tojót válogatni.
100%-osan ebben a korban csak az elsődleges nemi jelleg, az ivarszervek alapján lehetne, ez azonban speciális hozzáértést igényel. Kilőve.
A másodlagos nemi jelleg ebben a korban még nem ismerhető fel, így egy fogódzó marad, a testnagyság.
Próbáld a kisebbeket válogatni. Ezen term. nem a csökött, visszamaradt egyedeket értjük. A mellcsontot, a mellhúst megtapintva lehet erre következtetni.Éles, kitapintható mellcsont, vékony mellhús utal a visszamaradottságra.
Mivel a tojófajták kakasa szinte értéktelen, érdemes időt szánni a válogatásra.
4/6 anonim válasza:
Az nem igaz, hogy a kakas értéktelen :( Én tavaly 120 tojóhibridet vettem naposan és 46 kakas lett belőle. Amikor már látszott, hogy kakas lett belőle rögtön levágtuk és ugyanúgy kirántottam a legtöbbet belőle,mert még nagyon zsenge volt a húsa, csak egy kicsit sötétebb színű. A többi tyúkanyó pedig azóta is tojik folyamatosan. :D
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget! :)
2014. máj. 25. 08:17
6/6 anonim válasza:
A kiskakasnak egyformák a szárnytollai, a kis jércének pedig egyik rövidebb, másik hosszabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!