Merre induljak el? Hogy kezdjek neki?
Üdvözöllek leendő kolléga!
Sajnos el kell vennem a kedved. Jelen helyzetben az állattenyésztő szakmát annyira lezüllesztették, hogy ebből megélni szinte lehetetlen. El lehet vegetálni, de gondolom ez nem célod.
Saját farmot hobby szinten fenntartani mindenképpen feltételez egy jó hozamú olajkúttal rendelkező nagybácsit, szóval borzasztóan költséges.
Ha mégis állatok közelében szeretnél a későbbiekben tevékenykedni, (esetleg változhatnak az idők mire végzel) valamelyik agrártudományi egyetem, vagy az állatorvosi jöhet szóba. Korodból ítélve 11.-es vagy, tehát még két év a felvételi. Addig jó tanácsként: ne a gyakorlattal foglalkozz, azt ott megtanítják, hanem tanuld meg oda-vissza az ízeltlábúakat, a kémiát.
Én 15 évig tapostam csizmában a tehénszart, agrármérnökként. Imádtuk, lélekkel dolgoztunk, feleannyiért, mint a velünk végzett jogászok, közgazdászok. Meg akartuk váltani a világot! Aztán jött a gengszterváltás, és máról holnapra elvették a játékunkat.
Mindegy, túléltük.
Summázva: sok sikert kívánok Neked, e szép, és nehéz szakma műveléséhez, remélem megérem még, hogy lesz a szakmának becsülete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!