Miért nem tudom eladni a törpe itáliai kakasaimat ilyen olcsón se?
Figyelt kérdés
Fejér megyében árulom őket. És elég olcsón.2014. ápr. 1. 02:39
11/19 anonim válasza:
Én pont az ellenkezőjét tapasztalom. Nagyon meglepődtem tavaly, mikor a tyúkokat és a kakast vettem, hogy hány helyről felel a kukorékolásra másik kakas.... Sokkal több, mint amit gondoltam volna, és itt vagyunk Pest mellett. A megéri egy érdekes kérdés. Ha utána jár az ember, akkor tud szemes takarmányt 3-4 féle magból + valami magas fehérje tartalmú takarmányból (napraforgó, szójadara) teljes értékű kaját kikeverni nekik 80-90 ft/kg ár között. Vannak olyan fajták (nem hibridek) amik 200 felett tojnak egy évben és ugye mivel folytathatók (keltetés) nem kell minden évben új csapatot venni az embernek, mikor levágjuk őket, akkor meg még hús is van belőlük. És olyan rettenetesen sok meló sincs velük, időnként kitakarítja az ember őket, naponta egyszer beszór egy kis takarmányt, plusz pár naponta feltölti az önitatót. És minden nap van friss tojás... Szóval nem olyan nagy ráfizetés a tyúktartás.... Ami meg az egyik hozzászóló rokonát illeti, ha kiváltja valaki az őstermelőit akkor évente 600 ezer forintig adómentes a jövedelem. Van arra is lehetőség, hogy családtagokra is kiváltják, akkor családtagonként érvényes az évi 600 rugó....
12/19 anonim válasza:
Kérdező, melyik csoportokban vagy benne?
13/19 A kérdező kommentje:
Lájkoltam szinte mindenki hozzászólását! Kedves 7-es, látom veled senki nem ért egyet, amit nem is csodálok! :) Miért ne érné meg állatot tartani? én például megveszek 2 mázsa etetnivaló, és az több hónapig elég neki! 10ezer forintért! Ha valaki állatokat tart, pl. baromfit, akkor visszajön az ára a tojásból, mint például nekem is ;)! De legyen akármilyen állat, ha felhasználod a húsát vagy a tejét vagy a tojását vagy eladod, már nyertél rajta! Amúgy én meg sajnos azt tapasztalom, hogy már egyre kevesebben tartanak baromfit legalábbis nálunk vidéken.. Vagy akármilyen állatot... Pedig a boltban amilyen magasak az árak.. Csak az emberek lusták velük foglalkozni, vagy persze nincs rá pénzük, hogy megvegyék a kezdő takarmányt nekik.. De rengeteg olyan ember is van, aki tenyésztőként foglakozik az állatokkal! És ez miért baj? Azért, mert nem elvedelik a pénzüket kocsmában hétvégente meg nem elcigizik? Kedves hozzászóló! Az alábbi csoportokban vagyok bent: Dísztyúkok és egyéb kapirgálók, Monori kisállat vásár, Házi állatok vétele,eladása, Állat-növény adok veszek. Bár hozzáteszem, ezek közül 2-be még nem hirdettem, most fogok.
2014. ápr. 5. 16:16
14/19 Singham válasza:
Mint írtam, nem éri meg jószágot tartani, azért is veszik meg inkább a boltban az emberek a húst, stb. Ezért van az, hogy sokan nem tartanak jószágot, mivel a bolti termékekkel nem tudják tartani a versenyt. Olyan alacsony árat nem adhatnak nekik, mivel totál minuszba lesz. Ezért van az, hogy a környékeden is egyre kevesebben tartanak még tyúkot is, mivel azt is jobban megéri megvenni a hipermarketekben. Lehet, hogy számodra megéri, de, ha jól sejtem nem a jószágok tartása a főállású munkád. Hidd el, ha pusztán jószágból lenne bevételed, te se tartanál. Mert hiába adnak húst, tojást, tejet, stb. a jószágok, azokkal nem lehet befizetni a számlát. Az embereknek meg sokszor a számlák befizetésére nincs pénzük, jószág tartásáról nem is álmodozhatnak. Nem, nem csak az alkoholisták, dohányosoknak, stb.-nek nincs pénzük erre. Hanem a normális életvitelt folytató családoknak se.
15/19 A kérdező kommentje:
Nem. Dolfgozom mellette raktárosként. Ha sötétben értem haza télen, akkor felojtottam nekiik a villanyt, hogy egyenek. Nekem ez az egyik hobbim, inkább úgy mondanám. :)
2014. ápr. 8. 23:05
16/19 anonim válasza:
Lehet, hogy nem lehet a hússal, tojással befizetni a számlákat, de az azért szerintem piszkosul nem mindegy, hogy ugyanazért a pénzért (vagy kevesebbért....) milyen minőségű húst eszel.... Hidd el, hogy piszok nagy a különbség a boltban megvett ipari és a saját nevelésű között.... Amit én nevelek, azt tanyasi (hahaha...) néven jóval 1000 ft/kg fölött lehet boltban megvenni.....
17/19 A kérdező kommentje:
Igen! A hazai tojás sokkal finomabb, több benne a tápanyag, laktatóbb. Mert a hazai baromfi nem "szteroidokkal" van tömve. Tud szaladgálni, kapirgálni, magyarul élni. Nem pedig egy akkora ketrecbe van bezárva, ahol meg se tud moccanni. És az otthoni hús finomabb is. És te hol veszel a boltban 4-5 kilós tyúkot?? Sehol!
2014. ápr. 9. 23:04
18/19 Singham válasza:
Egy szóval se mondtam, hogy jobb a nem tanyasi :) csak azt, hogy drágább, mint ami a boltban kapható. Az nem az emberek hibája, hogy nem tudják megvenni a normálisabb kaját, mivel az anyagi keretükből nem fussa rá. A válság már a felső 10 ezren kívül mindenkit utol ért. Sokakat jobban megviselt, másokat kevésbé. Sokaknak azon kell elgondolkozniuk, hogy az adott hónapban melyik számlát ne fizessék be, mivel az összesre nincs pénzük. Mint ezelőtt is írtam ezért hagynak fel sokan a jószágok tartására, mert egyszerűen nem engedhetik meg maguknak. Sajnos a pénz nagyúr. Hiába termel valaki 3-4 kilós tyúkokat, ha a vevőnek nincs pénze rá.
19/19 anonim válasza:
Ha magad neveled, akkor nem drágább. Neveltem már pár garnitúra csibét, és általában olcsóbban, vagy max. annyira jöttem ki, mintha boltban vettem volna. Úgy, hogy az általam nevelt csibe nem ment úgy össze sütés-főzés közben, mint gyapjú a forró vízben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!