Mivel tudom felnevelni a kisbárányt?
Jobb lenne, ha inkább utána keresnél komolyabb szakirodalomnak a neten, vagy megkérdeznél olyan embereket, akik régóta foglalkoznak juhokkal. Az itteni válaszokban nem szabad mindig megbízni...
Sőt még sokszor állatorvosok sem mondanak biztosat, hogyha olyan állatról kérdezik őt, amellyel a gyakorlatban sohasem foglalkozott. Az állattenyésztőkhöz kijáró dokik értenek inkább hozzá...
Ezt csak azért írom, mert csomószor előfordul, hogy árva állatokat tehéntejjel kezdenek etetni, ezzel pedig alapjában veszélybe sodorják az életben maradását, ha az adott állatfaj laktózra érzékeny...
Azt kéne megtudni, hogy a birka milyen... bírja-e a laktózt, így a tehéntejet? Már ha azt adnál neki...
Egyébként nincs a közeledben tényleg valami juhtenyésztő? Hátha adna el neked birka tejet... Az lenne a legjobb...
Igen, de a tehéntej jóval többet tartalmaz, mint a többi...
Ez szokott igen komoly baj lenni.
Mondjuk hozzá nem értőként azt tippelem, hogy jó lehet a birkának, ami a tehénnek, mert végülis hasonlóakat esznek, mindkettő legelészik... De mindezt csak zárójelben írom, mert nem olvastam utána a birkáknak, és nem foglalkoztam én velük...
3-as, te ezzel azt akarod mondani, hogy a második válaszolóval igazából nem is neveltünk fel bárányokat, hanem csak a hasunkra ütöttünk?
Az enyémet egyébként a lábtörése miatt jópárszor látta orvos is (voltak is kerek szemek meg leesett állak, amikor a váróban megjelentem vele). A tejtől 2-3 napig híg volt a széklete, azt kezeltük, utána az égvilágon semmilyen panasz nem jelentkezett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!