Mitől lehet bedagadva a 2 napos bárány feje?
Állatorvosnak meg kellene mutatni, az egyedülléttől nem dagad be a feje egy állatnak.
Ha dagad a feje, és ez továbbterjed, akkor meg is fulladhat. Ha sérülés nyoma látható rajta, akkor elfertőződhetett, egy ilyen apró állatnak nincs még teljesen kifejlett immunrendszere, úgyhogy ha nem kap orvosi segítséget, akkor valószínűleg el fog pusztulni.
Meg tudjátok mérni egy hőmérővel esetleg a hőmérsékletét otthon. Ha 40 fok fölött van, vagy 38 alatt, az nem jelent túl jót.
Milyen fajta juh egyébként? Lehet nem elég életképes, az ikerellésre való tekintettel. Az ikrek sokszor gyengébbek, de ez fajtától is függ.
Enni mit kap, mennyit és hányszor? Kapott elég föcstejet születés után? A köldökzsinór beszáradt?
Hat nagyon sajnalom.... :'( :'( :'( Szegeny.. :'(
A tehen tej nem jo!!!!!!! A tehentejet kevert desztilalt vizzel. De mind kettot forrald fel. Hust le es utanna ad a barinak. De a tehentejtol nem dagad fel a feje....
Ilyenkor mikor ilyet tapasztalsz hogy valami nem stimmel vagy nem atlagos AZONAL hivj allatorvost. Hidd el tapasztaltam. Nekem igy halt meg egy 200.000Ft os fajtatiszta torzskonyvezet suffolk kosom. Azt hittem csak hogy nem ehes vagy nem tom es nem foglalkoztam vele.Azt delutanra el is pusztult....
Ez meg kezdo koromba volt. Azota ha nem eszik, nem iszik, kohog stb. Azota mindig rogtont allatorvost hivom. Igaz hogy kicsit draga de most ott a 200.000Ftos kosnal kb. 10-20.000ft nem szamit.....
Sajnos nincs ötletem, feltétlenül hívd fel az orvost, akár többet is, ha tud és ha szükséges, úgyis kimegy.
Nekem is volt bárányom, az anyja elrúgta, úgyhogy hazahoztam, az ágyam mellett aludt, teljes tehéntejet kapott, nem lett tőle semmi baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!