Melyik állattal a legjobb most gazdálkodni, birkával, disznóval, marhával, vagy kecskével?
1. birka
2. húsmarha
feltétel: 200/50 tenyészállat, 50-100 hektár saját legelő (vagy nagyon olcsó, nagy mennyiségű takarmány), 10-20 millió költőpénz a bér, gyógykezelés, szállítás stb. költségekre
3. kecske
ebből csak a kevés a jó, magadnak kell fejni, a sajtot meg eladni a piacon, legelő itt is kell.
4. sertés
kevés állatnál nem tudsz a nagyüzemi telepekkel versenyképes áron előállítani, itt is helyben kell magadnak eladni a húst, a Tesconál drágábban.
Azt SZÁMOLD ki, hogy mennyit tudsz termelni, mibe fog ez kerülni, és hol-mennyiért-mennyit fogsz eladni.
Helló, és kösz a választ!
Van mind, kivéve a szarvasmarhát, az is volt régebben. Csak nem nagyon vagyok még jártas az üzletelésben, és gondoltam itt is megkérdezem.
Van föld is, takarmány, meg legelő is, csak sajnos a legelő az nem valami sok, csak néhány hektár.
Mondjuk nagyban nem is gondolkodom először, mert mással is foglalkozom, de úgy gondolom, a már van erre lehetőség, akkor mindenképpen érdemes vele foglalkozni. Amúgy is szeretem őket, főleg a birkát és a kecskét, de a szarvasmarhán is gondolkodom. Ja, és a húsáért eladni persze...
Az első hozzászólóval egyetértek de kiegésziteném a saját véleményemmel:
én csak házi kisgazda vagyok de úgy gondolom hogy kereset-kiegészitesnek elég kisebb mennyiségben is foglalkozni állatokkal, már csak saját célra is, hiszen akkor is megspórolsz több 10ezret havonta, nekem van 1 HA földem, van 2 kecském, tyúkok, pár malac, kacsa, liba, a föld felén az állatok egész évben tudnak legelni amelyiknek kell, a másikfelén pedig kukoricát tudok termeszteni meg búzát amit az állatok megesznek, betakaritas után még ugyan úgy tudok legeltetni azon a felén ahol ültetve volt, jövőre tervezem hogy veszek kb 15 juhot, de mindenképpen családi és baráti körben add el mert nem tudsz versenyképes lenni a 'nagyokkal' még ha azok a húsok egy lyukas garast nem érnek
Köszönöm a választ!
Én élő állat eladásában gondolkodom, semmikép sem a már feldolgozottban. Azt csak magunknak :) Tényleg ennyiből is jó, hogy nem kell vásárolni annyi ételt.
Ja, és sok szerencsét hozzá neked is! A juhok azok nagyon jók, csak néha hangosak! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!