Szeretnék tartani egy csibét?!
Figyelt kérdés
Lehet hogy hülyén hangzik de szeretnék háziállatként tartani egy csibét.Tudom hogy felnő..és nem fogyasztásra lenne..Egyedül nem pusztul el? Utána nézek az interneten is a dolgoknak, de azért leírnátok egy pár hasznos tippet? Vagy hogy inkább neki mi a legjobb takarmány?2013. nov. 9. 13:18
1/6 A kérdező kommentje:
Kérlek ne szóljatok meg, ha neki ez nem jó akkor hagyom az egészet!
2013. nov. 9. 13:24
2/6 anonim válasza:
Hát nem tudom...Biztos, hogyha jól tartod, eteted, hagysz neki elég teret meg minden, akkor baja nem lehet. :) Itt inkább az a baj, hogyha nem kertes házban élsz, és csak egy ketrecben tartod, akkor egyrészt nincs hova piszkítson(vagyis inkább(feltételezem)Neked kellemetlen eltakarítani), másrészt pedig nem hiszem, hogy a csibéknek(később tyúk vagy kakas) jó, ha csak egy ketrecben tartod, természetes növényzet, friss levegő, és egyebek nélkül..Én is nagyon szeretem a csibéket, régen volt is! :D.Ha mindenképpen szeretnél egyet, és tudod hogy jól fogsz róla gondoskodni, akkor szerintem nyugodtan szerezz be egyet, mert szerintem is nagyon aranyosak!!!(és szerintem nem ártasz vele) :) Azt nem tudom, hogy egyedül nem pusztul-e el, de szerintem nem..A legjobb takarmány természetesen a fű.Ha ezt nem tudod megoldani, szerintem érdemes megkérdezned egy állatboltost, vagy ilyesmit. :)Remélem segítettem legalább egy kicsit! :) Ha lesz csibéd, hosszú, boldog életet neki! :D :P
3/6 A kérdező kommentje:
Kertes házban lakom.:) Köszönöm a választ :) hasznod volt :d
2013. nov. 9. 17:11
4/6 gergo1998 válasza:
én a helyedben díszbaromfit vennék, ha hobbiállatként tartod :D sok helyen lehet venni, nem drágák, de az a gond, hogy többet kll belőlük tartani legalább 2-3, takarmány terén nem válogatnak, kapirgálni viszont nagyon szeretnek, és az fontos is nekik, árpa, gabona, kukorica, napraforgó, bármi jó, ha van kérdésed akkor írj, és megpróbálok segíteni :D
5/6 anonim válasza:
Hát egyet ne tarts, akkor már szerezz be többet, mondjuk 4-5 csajt egy kakassal. Fajtaválaszték szinte korlátlan, olyan gyönyörű díszbaromfiak vannak, csak győzz választani. Sőt, haszontyúkból is vannak kifejezetten szépek, pl az itáliaiak.
Fontos, hogy legyen róka-, és ragadozómadár-biztos száraz, huzatmentes helyük, nagy területük mozogni, kapirgálni, legelni. Takarmány: mindenféle gabona (búza, árpa, zab), kukorica, napraforgó, hozzá kis tojáshéj vagy takarmánymész, gyümölcs meg persze fű.
6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm. Akkor majd tavasszal intézkedek.
2013. nov. 15. 17:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!