Kacsa és liba mire jó a levágás mellett még? Pl tojása jó?
8-asnak: Megtisztelsz, ha nem írsz többet.
Többieknek köszönöm a válaszokat! Lehet, hogy megpróbálom. Mennyi kell elsőre? Hogy ne unatkozzanak egyedül. Mondjuk én kicsiket vennék. És csirkékkel lehet együtt, vagy elkell különíteni?
Mi esszük mindkettőnek a tojását, de csak sütibe vagy kemény tojásnak, hogy biztosan megdögöljön benne minden baci. A libatojás fehérjéje pl egészen más, olyan opálos, nagyon érdekes, és ízre, konzisztenciára is más mint a tyúktojás. Habot verni viszont nehezebb belőle.
Ja, és irtó mutatós húsvéti festett tojásként!
Nekem libáim vannak, sima szürkék, és a tojó (mielőtt a róka kinyírta volna) kifejezetten sokat tojt, átlag kétnaponta, aztán megkotlott, majd kb 3 hónappal később újra tojni kezdett. Marha jó fejek a libák, de csak akkor javaslom a tartásukat, ha van jó nagy területed ahol legelni tudnak mert amúgy sokat esznek és mindent lerágnak, még a fa kérgét is. De ha van sok legelőjük, akkor reggel elmennek és estig haza sem jönnek, úgy totál gazdaságosak. :)
Még amit én nagyon bírok, az a néma kacsa, az is relatíve sokat tojik, és szépen kotlik is, nekem a két tojóm összesen 25 tojáson ült idén, az már nem az ő hibájuk, hanem a gácséré, hogy egy sem kelt ki. De most új pasit kapnak, és jövőre reménykedem a kiskacsa-dömpingben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!