A kecskék mennyire fázósak, kibírják a telet szélvédett fa karámban?
Ezt érted karám alatt? mert ez a karám. Ha ezt érted alatta a szélvédett alatt meg azt, hogy a tájolása olyan, akkor szerintem ha nem tudsz fedett szigetelt helyet biztosítani nekik, akkor nem kéne kecskét tartani..
Köszi a válaszokat.
A 4-es válaszólónak: a képen látható dolgot nyári szálláshelyeken alkalmazzák birkáknál, elég embertelen módszer mert szegény állatok az eső elől sincs hova elbújjanak, ilyet lehet látni az erdélyi "esztenákon". Az én karámom eleje nyitott dróthálós, viszont a többi része fával borított U alakban. A tetején hullámpala van, tehát eső meg szél ellen véd, de nem hőszigetelt.
Ha nem sok állatról van szó, hanem 2-3-4 db, akkor 4 raklap, néhány rúd, egy darab fólia meg némi lelemény segítségével tudsz nekik tetőt is csinálni a fejük fölé.
Nekem tavaly kint teleltek a lovaim (a pajta, ahova azelőtt beállhattak, kellett takarmánynak meg birkáknak), bárminemű beálló vagy tető nélkül (félvérek és egy sportló), túlélték, de nem volt szép látvány abban a térdig érő hóban. Már készül nekik az új hely, hogy valahol meg tudják húzni magukat.
Szerintem az a lényeg a kecskéknél is, hogy legyen egy kis helyük, ahol meg tudnak szárítkozni egy napokig tartó ónos esőben, vagy nagy hóban. Három oldalról zárt, dél felé nyitott, hogy a fő szél ne fújjon be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!