Kezdőoldal » Állatok » Haszonállatok » Miért van az hogy van 120 db...

Krisztii55 kérdése:

Miért van az hogy van 120 db tyúkunk és napi 15-18 db tojás van?

Figyelt kérdés
2013. szept. 23. 16:02
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Az üzenet küldője: krisztii55

Az üzenet címzettje: Miquel

Az elküldés időpontja: ma 16:28

Az üzenet oka: A kérdésre írt válasz: Miért van az hogy van 120 db tyúkunk és napi 15-18 db tojás van?

"Hol tartod őket, és milyen takarmányon? Egyáltalán nem törvényszerű, hogy ősszel-télen leálljon a tojástermelés, nálam minden évben, minden évszakban.."

Az üzenet szövege: Reggel, úgy 4-5 felé kiengedem őket, délután sötétedéskor zárom, azaz nappal kint, éjszaka istálóban. Búzát, kukoricát és napraforgót kapnak enni semmi mást.

A takarmányuk alapvetően rendben van, ha napközben kint vannak és kapirgálnak. Csakhogy! Ha nem darálod le, nekik kell a zúzájukban megtenni ezt, ami sok energiát elvesz.

Továbbá fontos, hogy hogyan indulnak neki a tojókornak.

Én előneveltként szoktam venni, és onnantól én keverem a takarmányukat. Búza, árpa, kukorica, napraforgó, kevés szója és vitaminpremix. Fontos, hogy ilyen korban ne csipkedjék ki egymást. Erre volt egy trükköm. A tollképzéshez ugyanis cisztin kell, azt pedig leggyorsabban a tollból tudják kinyerni, ezért is kezdik ki egymást. Én azt csináltam, hogy a kutyáknak való darált baromfit adtam nekik. Abban ugyanis minden bele van darálva, így a toll is. Első nap még gyanakodva lesik csak, harmadik nap már repülőrajtot vesznek, ha meglátják a kezedben a tálat.

Az így elindított növendékek augusztus végén, szeptember ellején elkezdenek tojni, és teszik ezt egész évben, míg a következő generáció be nem érik. Én csak egy évig tartottam őket, utána vágásra kerültek.

2013. okt. 14. 16:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!