Miért van az hogy van 120 db tyúkunk és napi 15-18 db tojás van?
Az üzenet küldője: krisztii55
Az üzenet címzettje: Miquel
Az elküldés időpontja: ma 16:28
Az üzenet oka: A kérdésre írt válasz: Miért van az hogy van 120 db tyúkunk és napi 15-18 db tojás van?
"Hol tartod őket, és milyen takarmányon? Egyáltalán nem törvényszerű, hogy ősszel-télen leálljon a tojástermelés, nálam minden évben, minden évszakban.."
Az üzenet szövege: Reggel, úgy 4-5 felé kiengedem őket, délután sötétedéskor zárom, azaz nappal kint, éjszaka istálóban. Búzát, kukoricát és napraforgót kapnak enni semmi mást.
A takarmányuk alapvetően rendben van, ha napközben kint vannak és kapirgálnak. Csakhogy! Ha nem darálod le, nekik kell a zúzájukban megtenni ezt, ami sok energiát elvesz.
Továbbá fontos, hogy hogyan indulnak neki a tojókornak.
Én előneveltként szoktam venni, és onnantól én keverem a takarmányukat. Búza, árpa, kukorica, napraforgó, kevés szója és vitaminpremix. Fontos, hogy ilyen korban ne csipkedjék ki egymást. Erre volt egy trükköm. A tollképzéshez ugyanis cisztin kell, azt pedig leggyorsabban a tollból tudják kinyerni, ezért is kezdik ki egymást. Én azt csináltam, hogy a kutyáknak való darált baromfit adtam nekik. Abban ugyanis minden bele van darálva, így a toll is. Első nap még gyanakodva lesik csak, harmadik nap már repülőrajtot vesznek, ha meglátják a kezedben a tálat.
Az így elindított növendékek augusztus végén, szeptember ellején elkezdenek tojni, és teszik ezt egész évben, míg a következő generáció be nem érik. Én csak egy évig tartottam őket, utána vágásra kerültek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!