Kezdőoldal » Állatok » Haszonállatok » Van-e rá mód, hogy a kakas...

Evangelline kérdése:

Van-e rá mód, hogy a kakas csöndben maradjon?

Figyelt kérdés

Van egy japán kakasunk, és a szomszédok panaszkodnak, hogy hajnaltól majdnem egész délelőtt kukorékol, nyugdíjasok, és nem tudnak tőle pihenni.

Van e esetleg mód rá, hogy a nyaka elvágása nélkül csendben tudjuk tartani? (akár állatorvosi beavatkozással is)

2013. aug. 11. 10:05
 1/4 hell-ikon ***** válasza:

Nem sok...

Olvastam, hogy valahol külföldön talán hangszálaival csinált valamit az állatorvos. Kukorékolni tudott de jóval halkabban.

Na ez itthon sztem esélytelen. Talán a kappanolás lehetne még megoldás, de azt meg nem tudom állatorvos csinál-e. Anno a gazdasszony feladata volt ez, de úgy rémlik, hogy a túlélési arány akkoriban nagyon pocsék volt.

2013. aug. 13. 08:17
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi! Akkor marad a leves! :)
2013. aug. 14. 20:57
 3/4 anonim válasza:

Falun szinte mindenhol van kakaskukorékolás, ez olyan dolog hogy aki nem viseli el, költözzön panelba...

ez ugyan olyan minthogy a kutya ugat és nem tudnak tőle aludni...

szánalmasak az ilyen emberek

2013. aug. 26. 09:47
 4/4 anonim válasza:

Tudom, hogy nem friss kérdés, de csak most találkoztam vele, mert aktuális…

Az utolsó válaszoló miatt reagálok csak: Mert a mai világban annyira könnyű egyáltalán bárhova elköltözni ilyen albérlet és lakásárak mellett önerőből, segítség nélkül?

Mi van akkor, ha egyébként szeretsz ott élni ahol élsz, gyerekként költöztél oda a szüleiddel (amikor még nem számított a véleményed és nem is gondolkodtál ilyeneken, hogy kakasok és kutyák nem hagynak majd aludni) és nagyon sokáig nem is volt ezzel gond? Vagy ha gondod van ezzel, tényleg egy kakas vagy egy kutya miatt havi 100 ezreket fizess egy albérletre, ahol számos egyéb olyan probléma lehet, amitől szintén nem tudsz majd aludni? Csak mostanában van az, hogy éjszaka végig ok nélkül baromi magas frekvencián ugat egy kis görény, reggel pedig pont addig kukorékol egy kakas, hogy már ne tudj visszaaludni és kimenjen az álom a szemedből. Miért szánalmas, ha valakit zavarnak ezek a hangok?

Azért lássuk be, hogy a kukorékolás és kutyaugatás nem tartoznak a legszebb hangok közé amit az emberek szívesen hallgatnak, a zene sokkal kellemesebb, (már amelyik) arra mégis törvény van, hogy egy bizonyos idő után csendháborítás.

Abban is biztos vagyok, ha felvenném a kakast és a kutyát reggel és éjszaka és vágnék belőle egy 12 órás mixet amit hangszóróval nyomnék egész éjszaka a kertben, az már mást is zavarna. Sőt beszéltem a kutyás szomszéddal és még a gazdáját is zavarja az ugatás, de nem tud vele mit csinálni azt mondta. Inkább ők sem alszanak nyugodtan, nehogy kizökkentsék szegény kutyust. Nagyon empatikus lehetsz kedves utolsó válaszoló.

2019. dec. 11. 08:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!