Gyöngyöseim szárnytollait szeretném visszavágni? De hogyan vágjam le az egészet? Olvastam a szigetelő szalagos megoldásról is. Mit javasoltok.
Vannak egy páran. Dolgozom a szelídítésükön, de még elég vadak. Nem akarom, hogy elmenjenek. Hogyan vágjam vissza a szárnyukat?
Olvastam, hogy csak az evező tollakat kell, máshol egy gazda azt írta ő az egészet levágja. Nem tudom mi tévő legyek.
Kedves Kérdező! Azt hiszem hiába reménykedsz abban, hogy megszelídítsed a gyöngyösöket. Előbb teszel szelíd madárrá egy csapat verebet, mint ezeket. Én úgy oldottam meg a vándorlási hajlamuk, az ijedezésük, és a felgallyazásuk problémáját, hogy csináltam egy hatalmas, ketrecet műanyag kerítés hálóból. Sajnáltam megcsonkítani a szárnytollaikat.
Akadályt egyébként nem ismernek, ha tudnak repülni, akár 5 méterre is felszállnak.
Kb másfél évig szabadon járkáltak a kertemben (és sokszor a szomszéd kertekben is - ezzel haragosokat szerezve nekem), viszont minden káros bogarat, csigát, burgonyabogarat, drótférget elpusztítottak. Most, hogy már nincsenek, még mindig tiszta ezektől a kert. Az éjszakákat télen-nyáron egy kb 3 méter magasban lévő faágon töltötték. Csodálatos madarak. A gugléban eléggé sok információ van róluk.
mi a pulykák kapcsán kaptunk egy olyan tanácsot a tollvágáshoz, hogy csak egyik oldalon rövidítsük meg, akkor meg sem próbál verdesni, mert nem lesz egyensúlyban.
a pulykáknál bevált, de azok közel sem olyan jó repülők, mint a gyöngyösök...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!