Kezdőoldal » Állatok » Haszonállatok » Mi lehet a nyuszim baja?

Mi lehet a nyuszim baja?

Figyelt kérdés

Kaptam ajándékba egy nyuszit. Pár napja csúnya sebeket vettem észre rajta, azt szeretném megkérdezni, hogy mi lehet a baja. Már pároztatva is volt. De nem tudom, hogy ez a betegség akkor már lappanghatott benne vagy már nálam kapott el valamit? Egyáltalán mi lehet az? És ha lesznek kicsinyei azok is betegek lesznek-e? Mivel lehet gyógyítani?

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2013. jún. 23. 18:53
 1/4 anonim ***** válasza:

Az én nyulamnak volt valami hasonló, azt monták a szunyog terjeszt valami nyulbetegséget nekik.

Azt monták a megelőzés a védőoltás illetve diesellel szokták bekenni a ketrecét szunyogüzőnek.

Nem tudom tudják e ma már ezt gyógyitani.

2013. jún. 23. 18:57
 2/4 anonim ***** válasza:
Ez egy vírusos betegség amit a szúnyogok terjesztenek Mikszomatózisnak hívják.Nem gyógyítható,de általában nem is halálos betegség,legalábbis nálam még sohasem pusztult el tőle,viszont elég csúnyán néz ki amíg gyógyul.Megelőzni könnyű van rá vakcina,évente kétszer ajánlott az oltás mivel enyhe téli napokon is aktívak a szúnyogok.
2013. jún. 24. 12:49
 3/4 zsuzsabazsa ***** válasza:

Igen a szúnyogcsípéstől van. A barátom nyulát is megcsípte a szúnyog az orránál, de az orvos adott rá injekciót és meggyógyult.4000.-ft volt.

Épp most hétvégén szerelt a ketrecekre szúnyoghálót.

2013. jún. 24. 18:28
 4/4 anonim ***** válasza:

Üsd le a nyulat! Kétszer pusztult el ettől a betegségtől egy egész nyúlállományom, pedig orvoshoz vittem mindet.

Több orvost is próbáltam semmit nem csináltak!

Nagyon szenved a nyuszid, csak az őszintét mondom.

Azonnal meg kell ölni.

A betegség gyógyíthatatlan, megelőzni védőoltással lehet, de neki már mindegy.

2014. ápr. 19. 15:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!