Nyúltenyésztéssel kapcsolatban pár tanács?
Amiket leirtal, az tokeletes. En kevertem nekik. Egy resz takarmany, 2 arpa, 1 zab, 1 buza. Neha kukorica. A buzaval nekem tobb nyul finnyaskodott, kivalogatta. Kukoricat ritkan adtam, viszont attol jobban hizik. Bar mi nem szeretjuk, ha elzsirosodik a nyul. Nem kell siettetni szerintem, hisz olyan szapora, h nem gyozod majd levagni oket. Zoldnel meg ne felj a kerti dudvatol sem. Nem csak a lucerna a nyero. Egyik nagy kedvencuk, az a nagyon szuros gyom, aminek a levelszelein van egy csomo szuros valami, es meg a farmeren at is megszur, ha leteped, akkor meg tejszeru levet ereszt. Sajna nem tudom a nevet, de alig volt kerti gyom, amit ne ettek volna meg. 12-13 hetesen mar vaghatod is. Ha nagyon sietteted akkor sem mesz sokra vele, mert a zsir legnagyobb resze a belso szervek korul fog lerakodni. A nyul ilyen.
Kenyerrel csak ovatosan. Csontszaraz legyen, es semmi penesz ne legyen rajta. Viszont csak ritkan add, mert a cukortartalma reven betegseg forrasa lehet. En egy nyulnak hetente jo, ha egy szeletet adtam. Ha kerdesed van meg, privatba valaszolok szivesen. Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!