Valaki tart innen fürjeket?
Nem vagyok fürjes, de mit adsz nekik enni? Fehérjét kapnak eleget? Mert ha nem, lehet azért akarják megenni egymást.
Biztos, hogy egymást csupaszítják le? Nem valami betegségtől hullik ki a tolla mindegyiknek?
Papagájoknál olvastam:
A tolltépés külső kiváltó okai lehetnek a tolltépésnek:
-stressz,
-nem megfelelő táplálás,
-sötét, fényhiányos környezet,
- ingerszegény környezet miatti unalom,
-dohányfüst,
-a kellő mennyiségű fürdés hiánya.
A fő kiváltó ok a magány, a gazda (társ) távolléte, mivel sok madár, főleg a kézzel neveltek az embert tekintik párjuknak.
Ritkán betegszik meg a für.Tatrás technológiára gondolok én is.
Elöször is a fény,:12-16 óra szűrt, nem közvetlen napfény.
Másodszor:A relatív páratartalom,40-50%ne legyen se száraz se nedves.
Harmadszor:Kiváló nekik a fácán nevelő ,de jó a csibe nevelő táp is,csak a fehérje tartalma 30% körüli legyen.
Negyedszer:Kiegészítő takarmányként Zeolit-ot adok nekik az apró dara szerűt a mész és egyéb elemek pótlására.EZ NAGYON FONTOS.!!Zöldet 30% apróra vágni ,bekeverni a tápba,olyant mit a mezőn is találna.
Ötödszőr:Másnapos tiszta víz.A friss vízben sok a klór.
A gép nem engedett többet írni.
Az enyémeket JOLOVIT-tal itatom.Egy hét jolovitos két hét állott ,tiszta víz és így tovább.Már 2 éve így vált be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!