Megéri disznót tartani? Hány darabot érdemes?
Figyelt kérdés
2013. jan. 17. 19:00
1/4 anonim válasza:
Termelni mindíg jobban megéri, mint boltban venni, mert akkor nincs az árban a kereskedők haszna.
2/4 anonim válasza:
Akkor, ha van saját terményed vagy legalábbis tudsz olcsón venni... Egy kiló élő hús kb. 3,5-4 kg takarmányból jön ki (a takarmány minőségétől, összetételétől függően), a mai árakkal számolva egy 150 kilós disznó felnevelés legalább 50 ezer forint ára takarmány. Közben persze lehet a disznó beteg is, ronthatsz el dolgokat, mivel kezdő és tapasztalatlan vagy, foghatsz ki rossz takarmány-értékesítő malacot, aki az úristennek sem akar nőni. De ha a malac jó is, számold azt is bele, hogy kb. 6 hónapig kötve vagy, mert a disznónak napi kétszer enni kell. Árban nem jössz ki olyan olcsón. Max. annyi előnye van, hogy egy kicsivel jobb minőségű húst állítasz elő, mint a bolti.
3/4 anonim válasza:
A disznót azt szezonálisan érdemes tartani. Veszel tavasszal 1-2 darabot, felneveled és levágod télen. Aztán 1-2 évig biztosan nem lesz gondod a húsra. Persze ha csak magadnak és a családnak akarod csinálni.
4/4 anonim válasza:
Ha saját magatokat akarod eltartani vele, akkor talán, ha olcsón tudsz takarmányt szerezni vagy termelni. Eladásra viszont nem, mivel nem tudod felvenni a versenyt a Tescoval, akik olcsón árulják a silány, vagy esetenként a romlott húsokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!