Tehén tartásáról mindent? Mit érdemes tudni róluk? Takarmányozás, betegségek?
Na szóval, elvileg jövő hónapban hoznánk haza 2 fiatal tehenet, de még sose volt tehenünk. Lovakat tartottunk már, most is van kettő, de tehénnel még sose volt dolgom...
Istálló lenne nekik, meg takarmányt is tudunk szerezni, magunk is termesztünk nem egyfélét, viszont az ellátásukról nem tudok túl sokat... Linknek is örülnék, tényleg, bármi infónak.
A párom kitalálta, hogy vegyünk tehenet, mert mekkora ötlet, ha magunk fejjük és lesz mindig tej, de nem is értem, hogy gondolta. XD Na mindegy. Azt mondta, ha a lovakkal nem volt gond, majd csak megoldjuk ezt is. :)
Amúgy vannak disznók, csirkék, meg kacsák is itthon, ja, meg 1-2 liba és 3 pulyka, elférne még 2 tehén, csak tökre nem értek hozzájuk, és gőzöm sincs, hogy mit hogyan kéne velük csinálni.
Mikor kapjanak enni? Kell-e időhöz ragaszkodni? Miből mennyit kapjanak? Legelőre mettől meddig legyenek kihajtva? Bármi érdekelne!
Előre is köszönöm szépen! :D
U.I.: A vicc az egészben, hogy amúgy városi lány vagyok, 3 éve élek csak vidéken, egész jól bele is tanultam a dolgokba, de tehénnel még télleg nem volt dolgom soha. Ha hasonlít a lovakhoz, akkor nem lesz baj, kb 12 éve lovagolok és foglalkozom velük, lassan 3 éve tartjuk itthon a saját lovaimat, úgy, hogy én etetem és gondozom őket, és eddig még nem volt semmi baj velük. :)
Ha nincs kihajtva a legelőre akkor abrak is kell nekik elég sok reggel kb 5 kiló meg este is.
meg ha nyáron esetleg van rá lehetőségetek akkor adjatok nekik hullott almát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!