Kezdőoldal » Állatok » Haszonállatok » Lúd tartása a téli időszakban....

SzabolcsiLudasMatyi kérdése:

Lúd tartása a téli időszakban. Hogyan kell?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Nemrég vettem pár ludat és nagyon megszerettem őket. Szeretném komolyabban elkezdeni a lúdtartást. Sok mindent olvastam már a neten de a lúd téli tartásáról sehol nem találtam információt. A kérdésem az lenne, hogy télen milyen igényei vannak? Mennyire bírja a hideget, hány fokban érdemes tartani és hogyan kell takarmányozni ebben az időszakban. Nyitott istálló elég e neki vagy zárt/szélvédett hely kell?

#liba #baromfi #lúd #víziszárnyas #liba és lúd téli tartása
aug. 7. 19:28
 1/9 anonim ***** válasza:

Régen ősszel levágták a ludak többségét és csak azt teleltették amit a jövő évben akartak szaporítani. A szárnyasaink közül egyébként ők bírják a legjobban a hideget, de azért jó lenne a zárt hely, a padló pedig szalmával kibélelve.

Amikor kezd közeledni a hideg időszak, akkor magától elkezd többet enni, zsírréteget felhalmozni, tollasodni... Takarmánynak mindenféle gabonákat adj vegyesen, és amíg lehet addig valami zöldet is.

aug. 7. 19:38
 2/9 anonim ***** válasza:
52%
Egyértelműen kell szélvédett, mit képzeltél?
aug. 7. 19:43
 3/9 kürtőskalácska ***** válasza:
100%

Milyen helyen tudod őket tartani?

Hányan vannak?

Jó lenne mondjuk nekik valami szigetelés hogy azért ne fagyannak meg

aug. 7. 19:51
 4/9 anonim ***** válasza:
66%
Nagyanyám szétszedve tartotta. A tollát párnában, a zsírját üvegben a spejzban, a húsát meg tepsiben, de csak rövid ideig, míg megettük.
aug. 7. 20:40
 5/9 anonim ***** válasza:

Papa egy szalmával bélelt, fedett ólban tartotta őket. Estére szépen bementek, rájuk zárta, hogy a róka ne vigye el őket, aztán reggel ki.

Minden nap friss víz, szárnyasoknak való táp :)

aug. 8. 07:24
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Én is úgy tudom, hogy a libák jól bírják amúgy a hideget, jobban, mint pl a tyúkok. Ettől függetlenül nálunk zárt, leszalmázott helyre vannak estére bezárva, télen is és nyáron is. Napközben ki vannak engedve. Mivel nálunk sokat tudnak legelni, nyáron alig eszik a takarmányt, ahogy jönnek a hidegek, jobban eszik, ezért többet is adunk nekik. Búzát, kukoricát meg áztatott kenyeret kapnak, na meg konyhai zöldhulladékot, maradékot.

De amúgy ismerek olyat, aki csak 3 oldalról zárt helyen tartja őket évek óta, régebb óta, mint mi, mégis jól elvannak, úgyhogy tényleg nem kell túlgondolni, télen is belemennek a jéghideg vízbe, ha van rá lehetőségük, nem kényes állatok.

aug. 9. 10:00
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos válaszokat :)
aug. 10. 11:40
 8/9 anonim válasza:
54%
nyár van ember....
aug. 21. 15:27
 9/9 anonim ***** válasza:
Időben fel szeretne készülni, " ember". Normális esetben ezt így szokták és nem utólag.
aug. 21. 15:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!