Kezdőoldal » Állatok » Haszonállatok » Mennyit kérnek bírkanyírásért?

Mennyit kérnek bírkanyírásért?

Figyelt kérdés
2023. ápr. 18. 10:20
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Én olyanról tudok aki nyírja az 350Ft-ot kér birkánként és 250 forintot fogók.
2023. ápr. 18. 22:35
 2/15 anonim ***** válasza:
44%
350ft egy birkáért? Az röhejesen kevés nehéz fizikai munkáért.
2024. jún. 25. 06:22
 3/15 anonim ***** válasza:
#2 Nem nehéz fizikai munka. 2 perc 1 birkát megnyirni. 2 percért 350ft nem sok. Még aki az ólba/karámba elkapja annak se. Hisz tudja hogy kell megfogni. Ha van 100 birkád az 4 óra alatt megvan szünettel. 35 ezer forint 4 órára az elég jó órabér. :). De kinek mi.
2024. jún. 26. 00:30
 4/15 anonim ***** válasza:
Hát az biztos, hogy te soha nem nyírtál még birkát. Még géppel se két perc a nyírás.
2024. jún. 28. 08:18
 5/15 anonim ***** válasza:
42%
#4 Én valóban nem nyírtam. Jönnek erre emberek akik megcsinálják. Minden évben 150-200 birkát nyiratunk állományszám függően már 10 éve. Szóval láttam párszor. ;)
2024. jún. 28. 22:45
 6/15 anonim ***** válasza:
És ha megkérdezed a nyírókat akkor azt mondják, hogy ez egy tök egyszerű és egyáltalán nem nehéz fizikai munka? Nem hiszem. 150-200 darabnál már nyílván van valamilyen kedvezmény, de a 350 forint röhejesen kevés (főleg a mai árakkal, de nyílván azóta többe kerül), főleg úgy, hogy a fogó kap 250 forintot, ami egy jelentősen könnyebb munka.
2024. jún. 29. 20:35
 7/15 anonim ***** válasza:
#6 Nem nehéz fizikai munka. Nem mozdulnak a birkák mert a lábuk közé fogják ültetve. :). Nincs rukkapálás meg semmi. Tudod mi a nehéz fizikai munka? Bak hízó pulyka pakolás vagy törzs pakolás amikor 6-7 órán keresztül pakolod a ketrecbe őket. Na az kemény meló..de a birka nyírás nem. :)
2024. jún. 30. 11:50
 8/15 anonim ***** válasza:
42%
Amúgy meg a birka fogóknak nehezebb dolguk van, mert el kell kapni a birkát és kihozni a nyíróknak.
2024. jún. 30. 11:51
 9/15 anonim ***** válasza:
Őszintén kérlek, hogy nyírj meg pár birkát. Ollóval vagy géppel, az mindegy. Próbáld ki és akkor nem fogsz ilyen butaságokat mondani.
2024. jún. 30. 13:55
 10/15 anonim ***** válasza:

Ollóval szerintem már sehol sem nyírnak, az tényleg macerás. Normális géppel gyorsan megy a folyamat. Nincs benne semmi fizikai munka, mert a birka nem fog semerre mozdulni, nem kell szorítani meg semmit csinálni vele. :). Kb annyi a fizikai munka, hogy a gépet fogni kell meg egyszer fordítani a birkán. A fogoknak nehezebb a dolga hiszen be kell menni mondjuk a karamba vagy az ólba és megfogni és kihozni. Főleg a végén ahol már kevesen maradtak akkor nehezebb elkapni.

Szerintem Te vagy itt az egyetlen akinek gőze sincs a dolgokhoz max a neten olvasott valamit.

2024. jún. 30. 15:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!