1-2 hektáros földterülettel milyen mezőgazdasági tevékenységet ajánlott folytatni, ami jövedelmező?
Pár éve 60 ezer körül volt hektáronként a műtrágya. Idén 120 ezer. Ez 4 mázsa ára.
2019 őszén 4300 volt egy mázsa kukorica, ma 12 ezer.
Nettó árak.
TI MIRŐL BESZÉLTEK?
Miért kellett 0-ra értékelni a válaszomat?
Tényeket írtam le!
Kereslet-kínálat?
Mit akarsz ezzel mondani, hohy nem lehet eladni a terményt?
10 ezer felett kötik őszre, amit most raktak a földbe, tehát nem fog beesni 10 alá.
Én azt mondom, hogy most sokkal többe kerül az input, de a termény is duplázódott, tehát több pénzt lehet kivenni belőle, mint eddig.
Erre 0-ra pontoznak.
Aki nem ért velem egyet, az kérem adatokkal cáfoljon meg!
Annyival "több" az a pénz, amennyivel az infláció emelkedett.
Mármint hiába keresek 1 mázsán idén többet, az nem azt jelenti, hogy a következő évbe többet tudok beletenni.
Plusz műtrágya az egy dolog. De a növényvédőszerek és a gázolaj is igen-igen megdrágult, ha azt is beleveszed a számolásba, szerintem még rosszabbul jövünk ki a végé...
Szerinted.
Nem látom a számokat.
Hát nézd, én ezt élem át, ezt tapasztalom, nem fogok itt most matekozni.
1 dolog a műtrágya, azon kívül számos költség van még.
Szerintem belátható, hogy nem ebből lesz az ember milliomos.
Persze, nem kell egyetértenünk ebben, mert nem mindegy az sem hogy 1-10 vagy 100 hektárról van szó, az sem mindegy milyen növényfajtáról, és az országrésztől is.
Csak az aztán tényleg mese a habbal, hogy habzsi-dőzsi van az agráriumban, mikor minden ágazatra a leépítés egyre magasabb, új vállalkozókból meg egyre kevesebb van.
Persze, matekozni nem akarsz, de megmagyarázod, hogy rosszabb, mint pár éve, amikor 4-5 ezerért ment a termény.
Pedig habzsi-dőzsi van a mezőgazdaságban.
Ha nem lenne, akkor parlagon állnának a földek.
Az állattenyésztést a legtöbben abbahagyták, mert nem éri meg, ellentétben a növényternesztéssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!